Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DISCURSUL SENATORULUI IONEL AGRIGOROAEI CU OCAZIA CEREMONIEI DE ACORDARE A PREMIULUI PENTRU ACTIVITATE PARLAMENTARA IN 2013

In data de  19 martie 2014 cu ocazia PREMIILOR DIPLOMATICE PENTRU ANUL 2013 senatorul Ionel Agrigoroaei a primit PREMIUL DE RECUNOASTERE A ACTIVITATII PARLAMENTARE pentru anul 2013.

SENATORUL IONEL AGRIGOROAEI-PREMIUL DE ACTIVITATE 2013

El a mai fost evidentiat pentru activitatea sa sustinuta in Parlamentul Romaniei,  fiind declarat la finalul sesiunii parlamentare 2012/2013 cel mai bun parlamentar, pentru rolul sau in promovarea imaginii Romaniei si a Parlamentului ca factor determinat al activitatilor de politica externa ale tarii noastre.

Principalele elemente, luate in calcul, au fost : eficienta activitatii de reprezentare internationala, sustinerea oferita imaginii Romaniei in lume, eforturile depuse in vederea promovarii diplomatiei parlamentare, ca parte integranta a diplomatiei romanesti si  perfectionarea rolul Parlamentului in strangerea relatiilor internationale, in promovarea intereselor economice, politice si culturale ale tarii noastre si inaugurarea de noi dimensiuni in cooperarea parlamentara si diplomatica cu alte state ale lumii etc.

Senatorul Ionel Agrigoroaei, cel mai activ senator al anului 2013, a punctat pentru rolul sau decisiv in deschiderea dialogului cu zona Peninsulei Indochina, in deschiderea Consilului de Afaceri Romania –Laos, in luna septembrie 2013 si in inaugurarea Expozitiei Internationale de Arta-EXOTIQUE. Aceasta manifestare a reunit la Bucuresti obiecte de arta si manifestari culturale din peste zece state din Extremul Orient, realizand  o adevarata punte de cultura intre Romania si zona Asiei.

Totodata senatorul Ionel Agrigoroaei a mai participat si la lucrarile Conferintei Kazahstan-Romania din aprilie 2013, de la Palatul Parlamentului, a luat initiativa constiturii de grupuri de prietenie si cooperare parlamentara cu Republica Populara Democratica a Laosului si Emiratele Arabe Unite si a avut un rol deosebit in inaugurarea Expozitiei de sustinere a candidaturii orasului Dubai la Expozitia Mondiala din 2020.

In plus, in cadrul activitatii de reprezentare internationala a Romaniei mai putem enumera : vizita senatorului Ionel Agrigoroaei in Laos, in mai 2013, in cadrul unei delegatii europene, participarea la lucrarile comisiei mixte Romania-Kazahstan si participarea la peste 47 de evenimente diplomatice, desfasurate in Romania in ultimul an.

Nici activitatea interna, in cadrul dezbaterilor parlamentare, a senatorilor nu a fost trecuta cu vederea iar senatorul Ionel Agrigoroaei a iesit in evidenta cu : peste 57 de intrebari, 3 declaratii politice, 7 initiative legislative, 27 de interpelari si 100 de luari de cuvant in plen, ajungandu-se la un remarcabil total de 194 de interventii, interpelari si luari de pozitie in cadrul lucrarilor Parlamentului Romaniei, ceea ce ii confera un loc fruntas si in cadrul activitatii interne a Senatului.

Prezentam integral discursul senatorului Ionel Agrigoroaei rostit cu ocazia ceremoniei din 19 martie 2014:

SENATORUL IONEL AGRIGOROAEI-PREMIUL PENTRU ACTIVITATE 2013

–          Excelenţele Voastre!

–          Doamnelor şi domnilor ambasadori!

–          Excelenţa Voastră, domnule ambasador OMER Berzinji – CEL MAI BUN AMBASADOR PENTRU ANUL 2013 acreditat în România!

–          Excelenţa Voastră, domnule profesor doctor Anton Caragea,  director al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică!

 –          Distinşi reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului României!

 –          Doamnelor şi domnilor!

–          Mulţumesc tuturor invitaţilor de seamă, fiecare dintre dumneavoastră fiind recunoscut drept lider  şi o personalitate marcantă în domeniul de activitate al fiecăruia…! Vă mulţumesc personal şi în numele Senatului României pentru alegerea făcută, de a onora Parlamentul României cu prezenţa dumneavoastră!

–          Doresc să mulţumesc în mod special Excelenţelor Voastre, doamnelor şi domnilor ambasadori, pentru  prietenia,   buna credinţă,   profesionalismul,   aprecierea,   promovarea multor proiecte    şi finalizarea lor cu succes,   în spiritul avantajului reciproc,   pentru România şi statul prieten al României,   pe care-l reprezentaţi fiecare !

–          Pentru acest fapt,   România   vă apreciează,   vă mulţumeşte   şi    vă este recunoscătoare,    pentru mulţi ani de aici înainte, pentru efortul constructiv !

–          Nu aş putea să mulţumesc tuturor Excelenţelor Voastre, pentru   miile   de   proiecte   realizate   împreună   pentru   România…!   Dar vă garantez că nu vom uita niciodată de efortul fiecăruia  dintre dumneavoastră, chiar şi atunci când veţi fi la alt post, în altă ţară!

–          Concluzionând,  noi,   ROMÂNII,   nu uităm nici un ajutor oferit României,   istoria arătând că,  la momentul oportun, recunoştinţa noastră,   a României,    se va întoarce la cel care a făcut un gest pentru ţara noastră România,   exact ca şi oaza  ce apare în mijlocul deşertului, după un drum lung al celui însetat!

–          Astfel, mulţumindu-i Excelenţei Sale domnului Omer Berzinjiambasador al Irakului şi  lider al corpului diplomatic acreditat în România, pentru acest eveniment deosebit!

–          Dar nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc colegilor mei, doamnelor şi domnilor parlamentari prezenţi aici, inclusiv staff-ului tehnic al Senatului României, printre cei mai buni specialişti ai ţării, dar şi domnului Vicepreşedinte şi Preşedinte Florin Constantinescu!

–          Iar la final, doresc să-i mulţumesc pentru organizarea acestui eveniment special, diplomatului de excepţie , recunoscut la nivel internaţional, domnului profesor doctor Anton Caragea, director al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică al României!

–          Felicitări şi mii de mulţumiri tuturor celor implicaţi!

–          Mult succes în continuare!

March 22, 2014 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Iraq, Islam, Kazahstan, Kazakhstan, Kazakstan, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Orient, Politica externa a Romaniei, PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI, Qatar, Relatii Internationale, Turism | , , , , , , ,

3 Comments

  1. […] sa mentionam ca senatorul Ionel Agrigoroaei a fos ales, in 2013 si 2014,  lider al activitatii in Parlamentul Roma…pentru fecunda si intensa sa activitate […]

    Pingback by PRIMUL MINISTRU AL ETIOPIEI PRIMESTE MEDALIA PARLAMENTULUI ROMANIEI « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | July 21, 2015

  2. […] pare că prin atragerea Senatorului Ionel Agrigoroaei în PSD, o nouă pagină în relaţia Partidului Social Democrat cu realităţile politice din România se […]

    Pingback by LIVIU DRAGNEA DA O LOVITURA DE MAESTRU SI PROPUNE O AGENDA AMBITIOASA DE REFORMARE A PSD-ULUI « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | June 28, 2016

  3. […] probabil nicio surpriza aici, si Senatorul Ionel Agrigoroaei, deja recunoscut in 2014 si 2015 drept CEL MAI ACTIV MEMBRU AL PARLAMENTULUI ROMANIEI pentru activitatea sa in plan extern, de reprezentare a intereselor Iasiului si ale Romaniei in […]

    Pingback by SENATORUL IONEL AGRIGOROAEI RECONFIRMAT CA LIDER AL ACTIVITATII PARLAMENTARE « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | September 7, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.