Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

SENATORUL IONEL AGRIGOROAEI RECONFIRMAT CA LIDER AL ACTIVITATII PARLAMENTARE

Judetul Iasi a reusit o frumoasa performanta in sesiunea parlamentara 2012-2016, reprezentantii sai in Parlament fiind intre cei mai activi din intreaga tara.

 

senator_agrigoroaei

Senatorul Ionel Agrigoroaei reuseste sa aduca orasul Iasi in prim planul activitatii parlamentare.

Conform Ziarului de Iasi, in articolul: Vedeti cat de activi au fost parlamentarii ieseni!, marea majoritate a parlamentarilor au reusit sa performeze prin luari de pozitii, interpelari, probleme ridicate in atentia Primului Ministru si a Guvernului Romaniei.

Intre numele celor mai activi parlamentari care au adus un plus de prestigiu Iasi-ului se afla, probabil nicio surpriza aici, si Senatorul Ionel Agrigoroaei, deja recunoscut in 2014 si 2015 drept CEL MAI ACTIV MEMBRU AL PARLAMENTULUI ROMANIEI pentru activitatea sa in plan extern, de reprezentare a intereselor Iasiului si ale Romaniei in lume.

De data aceasta Indexul Activitatii Parlamentare a luat in considerare doar activitatea parlamentara interna, cu indici precum: luari de cuvant, initiative legislative, interpelari, declaratii politice, motiuni etc.

top-3-parlamentari-din-iasi

ZIARUL DE IASI a realizat un interesant top pe baza Indicelui agregat al Activitatii Parlamentare (august 2016)

La toate aceste categorii Senatorul Ionel Agrigoroaei a reusit performante remarcabile, ce il claseaza pe locul trei si demonstreaza ca se poate performa in plan international concomitent cu o bogata activitate parlamentara interna.

Luand in considerare criterii precum: cele mai multe interpelari adresate Primului Ministru si complexitatea temelor abordate in activitatea Senatorului Ionel Agrigoroaei ,acesta ocupa un clar loc in prim planul scenei parlamentare.

Actiunile sale ce au vizat de la problematica internationala si imaginea Romaniei in lume pana la propuneri concrete din care multe sau transformat in legi de care au beneficiat milioane de romani.

Intre cele mai importante initiative legislative ce au schimbat in bine viata romanilor putem enumera: Legea Darii in Plata si propunerea de a acorda un ajutor financiar romanilor care se reintorc in tara.

Astfel de initiative, care ii readuc acasa pe romani si ii ajuta sa isi puna talentul in beneficiul economiei nationale si sprijinul acordat celor ce nu isi mai puteau permite sa isi plateasca ratele bancare, toate au fost actiuni cu caracter de protectie sociala, extreme de eficiente.

Alte teme abordate au fost: sprijinirea investitiilor straine, cresterea numarului de locuri de munca, promovarea exporturilor romanesti, cresterea alocatiilor pentru copii, sprijinirea reintoarcerii in tara a romanilor cu experienta antreprenoriala si integrarea lor in economia nationala si nenumarate alte proiecte economico-sociale de anvergura la nivelul orasului Iasi si in plan national.

Intrat in politica nationala, odata cu alegerea ca senator pe listele Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD) cu un scor de 31% (dublul fata de scorul partidului, numai la Iasi-senatorul Agrigoroaei fiind locomotiva care a impins inainte, din punct de vedere electoral, partidul).

Din aceasta pozitie senatorul a desfasurat, cu un greu pret personal, o lupta inversunata impotriva grupurilor infractionale si mafiote ce paraziteaza atat judetul Iasi cat si economia nationala.

Desi supus unor continue atacuri in presa si in viata personala pentru aceasta activitate impotriva coruptiei, totusi Senatorul Ionel Agrigoroaei a declarat intr-un recent interviu, acordat publicatiei de prestigiu Business Adviser, ca va continua sa fie vocea oamenilor cinstiti in Parlamentul Romaniei.

Actualmente Senatorul Ionel Agrigoroaei isi desfasoara activitatea in cadrul Grupului Parlamentar PSD din Senatul Romaniei.

September 7, 2016 - Posted by | Blackseanews Agency, CEL MAI BUN PARLAMENTAR ROMAN, Economia Romaniei, IONEL AGRIGOROAEI, IONEL AGRIGOROAEI-PRIMARIA IASI, Mass media, Politica externa a Romaniei, PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI, Senatorul Ionel Agrigoroaei | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.