Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PRESEDINTELE IRICE PROF.DR. ANTON CARAGEA DESCHIDE LUCRARILE CONFERINTEI DEDICATE SCHIMBARILOR CLIMATICE SI EFECTELE LOR ASUPRA DEZVOLTARII DURABILE

Presedintele IRICE Profesor Dr. Anton Caragea , a deschis,  Conferinţa Internațională cu tema“ SCHIMBARILE CLIMATICE SI DIFICULTATI IN IMPLEMENTAREA OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE ALE MILENIULUI”, organizată, la București, de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE), Academia Diplomatica Europeana, Consiliul European pentru Relatii Internationale, Conferinta despre OSCE de la Bucuresti, Organizatia de Cooperare Europe-Asia si Adunarea Parlamentara pentru Implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila.

Presedintele IRICE Profesor Dr. Anton Caragea , a deschis,  Conferinţa Internațională cu tema“ SCHIMBARILE CLIMATICE SI DIFICULTATI IN IMPLEMENTAREA OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE ALE MILENIULUI”.

 

 

Conferința se înscrie în seria evenimentelor organizate de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE)-România în contextul participarii IRICE in cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabila, fiind dedicată schimbarilor climatice si Agendei 2030 ca fiind unele dintre subiectele de maximă actualitate de pe agenda internațională – influențele negative ale schimbărilor climatice asupra dezvoltării durabile și impactul nefavorabil al acestor schimbări din perspectiva dezvoltarii mondiale.

Conferința a prilejuit un schimb de idei aprofundat în perspectiva desfășurării Summit-ului privind Clima, pe care Secretarul General al ONU îl va organiza în septembrie 2019, la New York in marja Adunarii Generale a ONU.

Subliniind importanța crescândă la nivel global a conceptului de relationare intre dezvoltarea durabila si obiectivele de dezvoltare durabila si schimbarile climatice , Presedintele Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) a punctat in alocutiunea sa ca schimbările climatice contribuie la intarzierea in indeplinirea obiectivelor de dezvoltare globala la nivel mondial.

Totodata Presedintele Dr. Anton Caragea, a reliefat importanța dezvoltării unor modele de cooperare și parteneriate între state, precum și a schimbului de experiență pentru o gestionare cat mai eficientă a acestor provocări globale.

Presedintele IRICE Prof.Dr. Anton Caragea a evidentiat că toate statele globului sunt expuse riscurilor climatice, indiferent de poziția geografică, și că este nevoie atât de solidaritate și responsabilitate in identificarea soluțiilor, cât și de o platformă multilaterală care sa faciliteze cooperarea si dialogul.

Participarea semnificativă la Conferinţă și interesul pentru tema abordată constituie o dovadă a importanței acesteia la nivel mondial şi reprezintă un pas înainte către o cooperare internațională aprofundată pentru un răspuns colectiv la o problemă comună – schimbările climatice.

August 5, 2019 - Posted by | Africa, AMBASADOR ANTON CARAGEA, Blackseanews Agency, CEL MAI BUN PARLAMENTAR ROMAN, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Istorie, Ministerul Afacerilor Externe, Obiective de Dezvoltare Sustenabila, Obiectivele de Dezvoltare Durabila, Politica externa a Romaniei, PREMIUL PENTRU VOCATIA COOPERARII INTERNATIONALE, Presedinte ANTON CARAGEA-NATIUNILE UNITE, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Relatii Internationale | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.