Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

LIVIU DRAGNEA DA O LOVITURA DE MAESTRU SI PROPUNE O AGENDA AMBITIOASA DE REFORMARE A PSD-ULUI

Surpriza președintelui PSD pentru toți adversarii politici, confirmă de fapt zvonurile privind strategia și obiectivul lui Liviu Dragnea ca din 2017, PSD nu doar să intre la guvernare, dar și de a câștiga Președinția României în 2019.

 

Asa cum se ştie, din anul 2000, PSD nu a mai câștigat alegerile prezidențiale, lipsindu-le exact procentele comunității religioase neo-protestante şi protestante, comunitate care numără în România aproximativ 1.200.000 de votanți.

 

 

LIVIU DRAGNEA-PSD

Liviu Dragnea promite un nou PSD, unde oamenii de calitate si cultele religioase se pot regasi in serviciul tarii.

 

De a lungul timpului, un şir de analize, realizate de specialiști ai scenei politice româneşti şi de experţi electorali  au concluzionat că: atât Traian Băsescu, cât și Klaus Iohannis au reuşit să câștige cea mai înaltă demnitate în stat: președinţia, prin atragerea votanţilor din cadrul acestor comunități religioase.

 

Se ştie că votul comunităţilor protestante şi neo-protestante este extrem de concentrat şi disciplinat şi că votanţii acestor comunităţi se prezintă în mod regulat, la vot, in număr mult mai mare decât alte comunităţi sociale sau profesionale din ţara noastră.

Dacă mai luăm în calcul şi rolul determinant jucat de diasporă, în ultimul ciclu electoral, putem realiza că o alianţă a PSD-ului cu această zonă de influenţă şi reprezentare la nivel înalt va fi un potenţial factor de decizie în cursa pentru următorul Președinte al României.

Din rândul PSD-ului, nimeni nu a realizat, până la Liviu Dragnea, cât de importantă este această comunitate religioasă în orice calcule electorale, demne de acest nume.

Situaţia pare însă a se schimba rapid, odată cu trecerea senatorului Ionel Agrigoroaei la PSD, mişcare care nu se putea efectua fără binecuvantarea liderului PSD şi care pare a lua în calcul potenţialul de  electoral deosebit al reprezentanţilor acestui grup religios.

 

Senatorul Ionel Agrigoroaei este o persoană extrem de apreciată pentru activitatea parlamentară, care  a primit în mod constant comentarii pozitive pentru implicarea sa în problemele sociale, economice și de securitate socială a României, dar și pentru activitatea în plan extern vizând promovarea României în lume, fiind apreciat de cea mai mare parte a corpului diplomatic străin din România, dar și de personalități din forumurile euro-atlantice.

 

Legăturile sale cu comunitatea oamenilor de afaceri din comunitatea protestantă şi neo-protestantă  din România sunt cunoscute, senatorul fiind unul din liderii implicarii în societate şi activităţii caritabile organizate de diverse organisme ale comunităţii religioase.

 

                Până în prezent, PSD-ul nu avusese incluși în liste, la alegerile parlamentare reprezentanții acestei comunități, PNL-ul și PDL-ul având permanent câte minim patru parlamentari fiecare aleşi din această zonă de influenţă, ceea ce făcea ca majoritatea voturilor acestei comunități minoritare, dar foarte respectate prin seriozitatea lor, să meargă covârşitor spre PDL și PNL, răpind orice şansă pentru o victorie definitivă a social democraţilor .

 

Analize sociologice repetate apreciază  că această comunitate este foarte responsabilă la vot, cu o participare de 95%, ceea ce înseamnă că PSD-ul ar putea, prin această mișcare inteligentă , să obţină lejer, un plus de cel puțin 600.000 de voturi, care de obicei mergeau spre PDL sau PNL.

                O eroare a PSD repetată timp de mai mulți ani, eroare pe care se pare că a trebuit să vină Liviu Dragnea la conducerea PSD pentru a o înţelege şi  îndrepta.

 

Senator Agrigoroaei

                Primul Ministru al Etiopiei – Hailemariam Desalegn, personalitate recunoscuta a lumii contemporane, membru al unui cult neo-protestant si autorul unui ambitios plan de reforma, impreuna cu Senatorul Ionel Agrigoroaei in Addis Ababa.

 

Prin această strategie a PSD, cu siguranță partidul se va bucura de o imagine mult mai bună în mediile internaţionale șise va bucura de o primire mult mai caldă ce poate fi valorificată în relațiile externe în favoarea partidului dar mai ales a României, cu comunităţi similare din S.U.A., Germania, țările nordice, Canada dar și Coreea de Sud sau zone din Africa, unde aceaste comunităţi religioase sunt nu doar foarte influente și foarte bine reprezentate la cel mai înalt nivel (vezi cazul Etiopiei al cărui Prim Ministru penticostal, Hailemariam Desalegn este una din personalităţile celebre ale lumii de azi) .

Se pare că prin atragerea Senatorului Ionel Agrigoroaei în PSD, o nouă pagină în relaţia Partidului Social Democrat cu realităţile politice din România se înscrie şi nu poate fi decât benefic ca o respectată şi influentă comunitate religioasă să  îşi găsească o voce de la cea mai înaltă tribună a Parlamentului .

 

                Senatorul Ionel Agrigoroaei, conform publicației Business Adviser era, la începutul anului 2016, printre cei mai bine cotati electoral dintre toți parlamentarii din județul Iași, cu intenție de vot de minim 27% şi cu o cotă de încredere publică constant de peste 30%, dar şi cu o reprezentare semnificativă la nivel național, fiind pe primul loc în Senatul României în statisticile privind activitatea parlamentară cu peste 600 de intervenții în plenul Senatului (date conform fișei senatorului Ionel Agrigoroaei din cadrul instituţiei senatoriale ), dar și printr-o activitate externă foarte eficientă pentru promovarea României și a Europei în lume.

 

                În cazul în care noul lider al PSD, Liviu Dragnea, va reuşi în aceste programe ambiţioase atunci agenda noului preşedinte va duce PSD-ul într-o nouă etapă de modernizare și deschidere ceea ce va fi benefic pentru întreaga ţară.

 

Dacă noua politică a PSD nu va uita că scopul primordial al oricărui partid de guvernământ trebuie să fie acela de a crește nivelul de trai al românilor şi de a aduce în arena politică cât mai multe curente şi opinii atunci poate că reforma PSD+ului va fi un succes.

June 28, 2016 - Posted by | CEL MAI BUN PARLAMENTAR ROMAN, Economia Romaniei, IONEL AGRIGOROAEI, IONEL AGRIGOROAEI-PRIMARIA IASI, Senatorul Ionel Agrigoroaei | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. […] Actualmente Senatorul Ionel Agrigoroaei isi desfasoara activitatea in cadrul Grupului Parlamentar PS…. […]

    Pingback by SENATORUL IONEL AGRIGOROAEI RECONFIRMAT CA LIDER AL ACTIVITATII PARLAMENTARE « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | September 7, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.