Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PLANUL 100 DE PASI SPRE DEZVOLTARE AL PRESEDINTELUI KAZAHSTANULUI-NURSULTAN NAZARBAEV-ESTE INREGISTRAT CA UN DOCUMENT DE VALOARE UNIVERSALA

Prezentarea oficiala, in Romania, a Planului celor 100 de pasi spre dezvoltare, elaborat de Presedintele Kazahstanului,  a avut loc in data de 27 iulie 2015.

Ambasadorul Kazahstanului, Daulet Batrashev, a prezentat semnificatia si importanta mesajului, intr-un dialog cu Presedintele IRICE, Profesor Dr. Anton Caragea si a solicitat o analiza academica si un punct de vedere oficial asupra continutului documentului, ce va fi ulterior suspus atentiei si dezbaterii intregii popor kazah.

Anton Caragea-IRICE President and Ambassador Daulet Batrashev

Ambasadorul Kazahstanului, Daulet Batrashev inmaneaza pentru Presedintele IRICE, Anton Caragea, Planului celor 100 de pasi spre dezvoltare, elaborat de Presedintele Kazahstanului.

Documentul: 100 de pasi concreti, ganditi de Presedintele Nursultan Nazarbayev pentru implementarea celor  cinci reforme institutionale, este un plan concret, vizand crearea unei stat dezvoltat pentru toti cetatenii, prin imbunatatirea serviciilor si a selectiei personalului administratiei de stat.

Planul mai prevede si asigurarea respectarii statului de drept, oferind baza pentru industrializare si crestere  economica si dezvoltand spiritul de unitate si identitate nationala prin implementarea unei act patriotic numit: Mangilik El (Natiunea Eterna).

Dupa ce a analizat documentul, Presedintele IRICE-Profesor Dr. Anton Caragea si-a exprimat admiratia si completa sustinere fata de programul ambitios, anuntat de E.S. Presedintele Kazahstanului- Nursultan Nazarbayev.

Profesor Dr. Anton Caragea a scos apoi in evidenta principalele elemente ale ceea ce a denumit a fi: “un program perfect, pentru o natiune moderna, un stat ce apartine cu adevarat secolului XXI“.

Personalul academic al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, in acord cu alte institutii si academii europene, va incepe un proces de examinare atenta si completa.

Totodata consiliul academic va oferi recomandari si analize temeinice, astfel incat Programul pentru implementarea  celor cinci reforme institutionale, creat de Presedintele Nursultan Nazarbayev, sa fie recunoscut drept un document de valoare universala si semnificatie mondiala, gata pentru a fi oferit ca un document-model pentru dezvoltarea si constructia nationala, pentru toate natiunile lumii.

Programul si documentele oferite de E.S. Ambasadorul Kazahstanului, Domnul Daulet Batrashev pentru analiza, la nivelul Romaniei si al Europei, sunt o reflexie a manierei extraordinare in care Presedintele Kazahstanului conduce constructia nationala a unui stat modern si luminat.

Aceste propuneri pot fi considerate drept un document de semnificatie mondiala, cu multe argumente, pline de autoritate, in privinta dezvoltarii economice, a concluzionat Profesor Dr. Anton Caragea.

Intrevederea dintre  Presedintele IRICE- Profesor Dr. Anton Caragea si Ambasadorul Daulet Batarshev a fost prima prezentare oficiala a Planului pentru implementarea celor  cinci reforme institutionale, prezentare realizata in beneficiul unei corp academic de elita.

July 29, 2015 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Kazahstan, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Nursultan Nazarbayev, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Profesor Dr. Anton Caragea, Relatii Internationale, Turism, Universitati | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

  1. […] oficiale, prilejuite de aceasta ocazie, vor avea loc in prezenta Ambasadorului Republicii Kazahstan in Romania-Execelenta Sa Daulet […]

    Pingback by ROMANIA SARBATORESTE 550 DE ANI DE ISTORIE SI STATALITATE AI REPUBLICII KAZAHSTAN « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | September 27, 2015

  2. […] Cu atat mai mult cu cat este vorba de un document de valoare mondiala, recunoscut ca atare de comunitatea academica romanesca. […]

    Pingback by CELE CINCI REFORME ALE KAZAHSTANULUI PREZENTATE IN PARLAMENTUL ROMANIEI « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | November 25, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.