Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

CELE CINCI REFORME ALE KAZAHSTANULUI PREZENTATE IN PARLAMENTUL ROMANIEI

In 24 noiembrie 2015 a avut loc prezentarea publica, in fata membrilor Camerei Deputatilor si ai Senatului, a unui raport al ambasadorului Kazahstanului, E.S. Daulet Batrashev prezentand ambitiosul program de reforme al tarii sale.

IRICE President-Anton Caragea, H.E. Ambassador Daulet Batrashev, Yerzhan Bertayev and Academician Mircea Constantinescu

E.S. Ambasadorul Kazahstanului-Daulet Batrashev si Presedintele Director General al IRICE-Profesor Dr. Anton Caragea impreuna cu Yerzhan Bertayev (consilier Ambasada Kazahstan) si Prof.Dr. Mircea Constantinescu (IRICE) deschid sedinta speciala parlamentara dedicata CELOR CINCI REFORME ale Presedintelui Nursultan Nazarbayev.

Presedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, a lansat in 2015 un set de CINCI REFORME pregatite in 100 DE PASI, program destinat sa creeze un Kazahstan puternic, o tara gata sa infrunte actuala criza economica mondiala, capabila sa depasesca provocarile aduse de preturile reduse ale petrolului si materiilor prime la nivel mondial si totodata sa mentina Kazahstanul ca un stat modern, cu o economie inclusiva, o administratie reformata si o societate a abundentei.

 

Meeting with Chamber of Deputies Vicepresident Florin Iordache

Pregatind sedinta speciala a parlamentului (de la stanga la dreapta): Prof.Dr. Mircea Constantinescu (IRICE), Dl. Florin Iordache-Vice-Presedinte Camera Deputatilor (Parlamentul Romaniei), Presedinte IRICE-Dr. Anton Caragea si E.S. Ambasadorul Kazahstanului-Daulet Batrashev.

 

In pregatirea manifestarii, Dl. Florin Iordache, Vice-Presedintele Camerei Deputatilor l-a primit pe Ambasadorul Kazahstanului declarand sprijinul continuu al Camerei Deputatilor fata de relatia cu Kazahstanul si promovarea relatiei economice bilaterale.

Vice-President of Chamber of Deputies recieves the FIVE REFORMS by President Nursultan Nazarbayev

Vice-Presedintele Camerei Deputatilor-Florin Iordache primeste CELE CINCI REFORME ale Presedintelui Kazahstanului-Nursultan Nazarbayev.

 

In discursul sau Vice-Presedintele Florin Iordache a exprimat importanta pentru Camera Deputatilor de a asigura cunoasterea si recunoasterea programului de reforme din Kazahstan in societatea romaneasca.

Cu atat mai mult cu cat este vorba de un document de valoare mondiala, recunoscut ca atare de comunitatea academica romanesca.

Primindu-l pe Ambasadorul Kazahstanului, Vice-Presedintele Senatului Ioan Chelaru a subliniat relatia strategica si legatura ce uneste Kazahstanul si Romania. Este o legatura de cooperare si prietenie ce se constituie intr-un adevarat exemplu pentru eficacitatea diplomatiei romane si kazahe.

Kazakhstan delegation congratulated by Vice-President of the Senate-Mr. Ioan Chelaru and IRICE President-Prof.Dr. Anton Caragea

Dl. Ioan Chelaru, Vice-Presedintele Senatului Romaniei isi exprima aprecierea fata de rolul international al Kazahstanului: un stat ce a marcat istoria omenirii si cultura umanitatii.

 

Parlamentul Romaniei va fi intotdeauna deschis pentru a analiza si aprecia, la adevarata valoare, viziunea indrazneata a Presedintelui Kazahstanului.

E.S. Ambasadorul Kazahstanului-Daulet Batrashev s-a declarat miscat de expresia publica a sentimentelor de prietenie si solidaritate, ce s-a putut remarca in toate alocutiunile senatorilor si deputatilor prezenti la intrunire si in discursurile liderilor parlamentului.

Handshake of friendship-Ambassador Daulet Batrashev and Senate Vice-President-Ioan Chelaru

Vice-Presedintele Senatului il felicita pe Ambasadorul Kazahstanului-Daulet Batrashev pentru prezentarea perfecta facuta in fata parlamentarilor romani: CELE CINCI REFORME ALE KAZAHSTANULUI sunt un real succes!

 

Sunt sigur ca aceasta este si datorita respectului pe care modelul Kazahstanului il impune in lume, respect bazat si pe aprecierea fata de viziunea ambitioasa de dezvoltare creata de Presedintele Nursultan Nazarbayev, a declarat ambasadorul Batrashev.

Cele CINCI REFORME si 100 DE PASI sunt un raspuns perfect in fata provocarilor aduse de criza economica, un instrument pentru dezvoltarea tarii noastre, pentru modernizarea sistemului administrativ si juridic.

Ambassador Daulet Batrashev presents the FIVE REFORMS program

Daulet Batrashev-Ambasadorul Kazahstanului se adreseaza parlamentarilor: Kazahstanul va fi pana in 2030 una din cele mai dezvoltate natiuni ale lumii.

Kazahstanul-in topul 30 al bogatiei mondiale!

 

Acest plan va aduce Kazahstanul in clubul de elita al celor 30 de tari, cele mai dezvoltate din lume, pana in 2030.

Ambasadorul Kazahstanului a prezentat apoi pe larg prevederile planului ambitios de reforme al presedintelui Nursulatan Nazarbayev si a raspuns  intrebarilor venite de la parlamentarii romani.

Intrebarile au vizat diverse aspecte economice, pregatirile pentru Expozitia Mondiala 2017 si principalele obiective de investitii prezentate in planul CELOR CINCI REFORME.

Sesiunea Parlamentului, dedicata prezentarii CELOR CINCI REFORME ale Presedintelui Nursultan Nazarbayev, a luat sfarsit odata cu discursul principal al Prof.Dr. Anton Caragea-Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  care a marcat faptul ca: prezenta diplomatilor si a personalitatilor din Kazahstan a devenit deja una familiara parlamentarilor.

All the MP are wanting a photo with ambassador Daulet Batrashev and with the FIVE REFORMS book

Toata lumea vrea o poza cu Ambasadorul Kazahstanului !

In centru: Presedintele Comisiei de Economiei, industrie si Servicii a parlamentului-Senator Eugen Tapu Nazare.

 

Oricare ar fi guvernul sau majoritatea parlamentara, prietenia cu Kazahstanul ramane o permanenta si o prioritate, deoarece poporul roman este principalul aliat si principala punte de legatura cu poporul kazah.

Ne-am adunat astazi, aici, in templul democratiei romanesti si al inaltei decizii politice: Parlamentul, pentru a recunoaste un document de semnificatie mondiala-CELE CINCI REFORME ale Presedintelui Nursultan Nazarbayev, a concluzionat Prof.Dr. Anton Caragea.

DESPRE COLABORAREA PARLAMENTARA ROMANIA-KAZAHSTAN

In 30 noiembrie 2014, Parlamentul Romaniei l-a primit pe Ambasadorul Kazahstanului, Daulet Batrashev in vizita de prezentare si si-a exprimat, cu aceasta ocazie, sprijinul complet fata de viziunea de politica externa a Kazahstanului si fata de programele de dezvoltare si politica mondiala construite de presedintele Nursultan Nazarbayev.

In decembrie 2014, Parlamentul Romaniei fost singurul Parlament care a ascultat, in sedinta publica, mesajul Presedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, cunoscut sub numele de planul de reforme Nurly Zhol-Calea Luminoasa.

In martie 2015, Parlamentul Romaniei a gazduit o conferinta internationala dedicata Adunarii Popoarelor din Kazahstan, considerand aceasta institutie, specifica Kazahstanului, drept un model pentru a crea o natiune unita si o societate armonioasa.

November 25, 2015 - Posted by | Anton Caragea, CEL MAI BUN PARLAMENTAR ROMAN, Daulet Batrashev, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Istorie, Kazahstan, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Nursultan Nazarbayev, Politica externa a Romaniei, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Profesor Dr. Anton Caragea, Relatii Internationale | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. […] o zi inainte Parlamentul Romaniei a ascultat programul ambitios si vizionar al Presedintelui Nursultan Nazarbaiev…pentru a realiza o societate perfecta in Kazahstan si astazi putem vedea  imprejurarile in care […]

    Pingback by FILMUL “CALEA LIDERULUI” PRIMIT CU ENTUZIASM LA BUCURESTI IN CADRUL FESTIVALULUI DE FILM KAZAH « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | December 2, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: