Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

TARGURILE NATIONALE IMOBILIARE ARATA CA PIATA IMOBILIARA ESTE INTR-O CRIZA SERIOASA

Targul National Imobilar din Bucuresti (18-20 mai 2018) a oferit vizitatorilor care i-au trecut pragul o imagine clara a prabusirii pietei imobiliare de care multa lume se temea: in timp ce oferta a crescut moderat cu noi complexe de apartamente si vile cererea s-a redus rapid sub impactul crizei economice fara precedent ce loveste Romania.

 

Incercand sa tina cont de noile conditii din piata, expozantii la noul targ de imobiliare promit reduceri ale preturilor apartamentelor intre 10% si 30%, iar unii dezvoltatori ofera drept bonus, la cumpararea locuintei, locul de parcare aferent, celor care-si fac rezervare in cele patru zile ale evenimentului dar toate acestea nu au atras pe nimeni.

 

Cumparatorii au fost alungati de scaderea salariilor, de cresterea inflatiei si bancile se arata mult mai reticente in a sprijinii cumparatorii de case dupa ce peste 500.000 de romani sunt in intarziere cu plata ratelor si ameninta sa intre in faliment si sa opreasca plata creditelor aruncand in aer piata bancara.

In timp ce saracia si climatul economic dificil au descurajat investitia imobiliara piata a fost inundata de zeci de mii de locuinte ce au fost confiscate ca urmare situatiei economice imposibile a proprietarilor.

Drama pietei imobiliare sau “pana cand vor mai scadea preturile?”

homelessin London

Portretul investitorului in imobiliare in 2019

 

Criza imobiliara era de asteptat caci valoarea “speculativa” a proprietatilor imobiliare va continua sa scada, in contextul crizei internationale, a saturarii pietei si a mai bunei informari a cumparatorilor.

Potrivit specialistilor imobiliari, anul 2018 marchează 10 ani de la debutul crizei economice, criză care a sufocat piata imobiliară si a făcut-o să se prabusească. “Apartamentele s-au ieftinit chiar si cu 50%, după ce preturile au urcat nejustificat iar acum asistam la o noua scadere dramatica a pietei.

Evolutia pietei imobiliare in 2018/9 va fi in continuare una negativa, mult accelerata de: agravarea crizei economice la nivel european si mondial, reducerea economiei romanesti si in acest an, piedicile in fata creditarii, fiscalitatea ridicata, prognozele economice negative.

Pretul trebuie sa ajunga la valoarea considerata normala, de referinta, de cc.200-250 de euro pe metru patrat construit, in zonele de prim rang din Bucuresti.

La fel ca anul trecut, printre factorii responsabili de scaderea preturilor se enumera: criza grava a sistemului bancar, scaderea economiei romanesti din ultimii ani, scaderea sumelor destinate investitiilor, reducerea drastica a veniturilor reale ale populatiei , scaderea masiva a veniturilor romanilor ce muncesc in afara granitelor, fiscalitatea excesiva etc.

Mai multe despre noua criza imobiliara puteti citi aici:

 

CRIZA IMOBILIARA 2018/2019: PRABUSIRE DRAMATICA

CRIZA ECONOMICA DIN ROMANIA 

May 18, 2018 - Posted by | Blackseanews Agency, cresterea preturilor imobiliare, criza economica in Romania, Criza imobiliara, Economia Romaniei, imobiliare.net, imobiliare.ro, imopedia, INDEX IMOBILIAR, LEGEA DARII IN PLATA, Piata imobiliara, PRETURI IMOBILIARE, PRETURI LOCUINTE, TARGUL IMOBILIAR | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Comment »

  1. […] CRIZA DIN IMOBILIARE VIZIBILA IN CADRUL TARGURILOR IMOBILIARE […]

    Pingback by CRIZA IMOBILIARA 2020-2021 DEVALORIZEAZA VALORILE IMOBILIARE INTR-UN RITM NEMAIVAZUT « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | April 15, 2020 | Reply


Leave a comment