Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

VENEZUELA SARBATORESTE CU ENTUZIASM ZIUA LOIALITATII SI A IUBIRII FATA DE PRESEDINTELE HUGO CHAVEZ

Caracas, 08 decembrie 2016 (Correo del Orinoco/AVN).-Pe 8 decembrie s-au împlinit patru ani de la ultimul mesaj pe care Comandantul Revoluției Bolivariene, Hugo Chavez, l-a transmis țării și a trasat calea ce trebuie urmată.

Un discurs dureros pentru mulți revoluționari din Venezuela și din orice colț al lumii, care au fost alături și au suferit pentru boala teribilă a Comandantului Hugo Chavez.

 

nicolas-maduro

De asemenea, a fost un discurs moral și de luptă, pentru că a arătat calea de urmat și cursul următorilor ani de luptă politică în tranziția către Socialism.

Pe 8 decembrie a fost declarată oficial, începând cu anul 2013, “Ziua Loialității și Iubirii pentru Hugo Chavez și pentru Țară“.

Și pentru a comemora această zi, joi, pe 8 decembrie a avut loc un omagiu pentru liderul socialist în spațiile de la Cuartel de la Montaña (Sediul Muntelui), unde se află mormântul lui Hugo Chavez.

Intelectuali din diferite părți ale lumii s-au adunat joi la Sediul Muntelui și și-au exprimat sprijinul pentru procesul revoluționar care s-a dezvoltat în țară timp de 17 ani.

La acest eveniment au participat gânditori, jurnaliști, fermieri, sindicaliști, diplomați și lideri politici din America, Asia și Africa, printre care se numără fostul președintele al Honduras și liderul Frontului Amplu de Rezistență Populară, Manuel Zelaya; Ministrul de Externe al Haiti, Pierrot Delienne; și ambasadorul Panama în Venezuela, Elisandro Ballesteros. De asemenea, au fost prezenți și senatorul chilian Alejandro Navarro (de la Partidul Țării); ministrul Culturii din Cuba, Abel Prieto; ministrul Industriei și Comerțului din Republica Dominicană,Temistocles Montas; precum și cântărețul și compozitorul argentinian Pedro Aznar, jurnalistul belgian Joan Alexander, și artistul plastic chinez Jun Chengsong, care a prezentat un portret pe care l-a realizat pentru a onora moștenirea lui Chavez.

 

dia-de-lealtad-a-presidente-hugo-chavez

La acest omagiu au participat invitații internaționali din El Salvador, Ecuador, Spania, Statele Unite, Franța, Guatemala, Jamaica, Mexic, Paraguay, Peru, San Vicente și Grenadine, Senegal și Uruguay. Printre intelectualii prezenți s-a aflat și vice-președinta Federației Muncitorilor Africani în Europa, Ramatu Keita, care șia exprimat solidaritatea cu procesul revoluționar și cu președintele Republicii, Nicolas Maduro, în fața atacurilor constante ale axei imperiale.

La omagiul de joi, ministrul Culturii din Cuba, Abel Prieto, și-a exprimat recunoștința față de oamenii din Venezuela și președintele Maduro pentru susținerea și solidaritatea față de plecarea liderului Revoluției Cubaneze, Fidel Castro, care a decedat în Havana, pe 25 noiembrie, la vârsta de 90 de ani.

În timpul ceremoniei, Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolas Maduro, a îndemnat poporul venezuelean să mențină loialitatea și dragostea pentru comandantul Hugo Chavez, pentru a progresa cu dezvoltarea Revoluției Bolivariene și a proteja suveranitatea Patriei.

El a menționat că la patru ani de la ultimul mesaj către națiune al liderului socialist, poporul venezuelean a rămas unit pentru a apăra independența țării și avantajele sociale obținute în timpul Revoluției Bolivariene.

Acesta a reamintit că, în urmă cu patru ani, comandantul Chavez a transmis ultimul mesaj către națiune, în care a trasat calea pentru a menține unitatea de asigurare a păcii și dezvoltarea Revoluției Bolivariene.

Mandatarul venezuelean a îndemnat poporul revoluționar să continue avansarea pe calea socialismului, a demnității și să lucreze pentru a asigura progresul națiunii în anii ce urmează.

December 12, 2016 - Posted by | Blackseanews Agency, Caracas, Diplomatie, Educatie, European Council on International Relations, Hugo Chavez, Mass media, NICOLAS MADURO, Obiectivele de Dezvoltare Durabila, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, REVOLUTIA BOLIVARIANA, Venezuela | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Comments

  1. […] Presedintele Venezuelei a participat la inaugurarea si distributia gratuita a locuintei cu numarul 1.300.000 din orasul Caribia, oras nou construit, in regiunea Varga, dezvoltare imobiliara ce face parte din marele plan de asigurare a fiecarui cetatean venezuelean cu o locuinta gratuita, plan cunoscut sub numele de MAREA MISIUNE: LOCUINTA IN VENEZUELA. […]

    Pingback by VENEZUELA: UN EXEMPLU DE DEZVOLTARE MONDIALA A CONSTRUIT SI OFERIT GRATUIT 1.300.000 DE LOCUINTE « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | December 26, 2016

  2. […] VENEZUELA SARBATORESTE CU ENTUZIASM ZIUA LOIALITATII SI A IUBIRII FATA DE PRESEDINTELE HUGO CHA… […]

    Pingback by ROMANIAN MESSAGE OF CONGRATULATION FOR PRESIDENT OF VENEZUELA – NICOLAS MADURO « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | January 25, 2017

  3. […] VENEZUELA SARBATORESTE ZIUA COMANDANTULUI CHAVEZ […]

    Pingback by MENSAJE RUMANO DE FELICITACION AL PRESIDENTE DE VENEZUELA- NICOLAS MADURO « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | January 25, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.