Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PARTENERIATUL VENEZUELA-ROMANIA DISCUTAT IN MARJA DIALOGULUI BILATERAL

Venezuela si Romania sunt parteneri pe termen lung, care se dedica constructiei unei lumi bazate pe dialog si intelegere intre toate natiunile lumii, acesta a fost concluzia consultarilor  bilaterale ce au avut loc in data de 26 octombrie 2016.

president-anton-caragea-and-ambassador-victor-r-carazo-diplomatic-consultation

Dialog si consultari romano-venezulene: E.S. Ambasador Victor Carazo si E.S. Profesor Dr. Anton Caragea.

Consultarile si dialogul bilateral au  avut loc intre Prof.Dr.Anton Caragea , Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Excelenta Sa Victor Ramon Carazo– Ambasador al Republicii Bolivariene a Venezuelei in Romania.

Dialogul a fost deschis de Ambasadorul Victor Carazo care a subliniat eforturile derulate in Venezuela pentru mentinerea unui dialog pacific si pentru rezolvarea tuturor problemelor interne, pe baza intelegerii intre guvern si opozitie si a prezentat in detaliu eforturile Presedintelui Nicolas Maduro pentru a ajunge la o intelegere solida cu reprezentantii opozitiei.

 

Ambasadorul Victor Carazo a mai prezentat si pozitiile tarii sale in privinta marilor probleme diplomatice si in special recentele eforturi ale presedintelui Maduro pentru a pune de acord pozitiile tarilor membre si ne-membre ale OPEC pentru a pune capat crizei petrolului care zguduie lumea.

nicolas-maduro-at-vatican

A mai fost prezentata si agenda diplomatica recenta a Presedintelui Maduro, incluzand vizita sa in Orientul Mijlociu si vizita la Vatican, unde Sfantul Parinte Papa Francisc a oferit bunele oficii ale bisericii catolice in medierea situatiei tensionate din Venezuela.

Presedintele IRICE, E.S. Professor Dr. Anton Caragea a beneficiat de aceasta oportunitate pentru a-si exprima sentimentele de prietenie si a subliniat interesul cu care Romania a urmarit recentele evolutii din Venezuela, incluzand politica presedintelui Nicolas Maduro de consolidare a dezvoltarii economice si a independentei Venezuelei si crearea unei perfecte unitati de sentimente si actiune intre popor si guvernul venezuelean in ciuda agitatiilor unei opozitii turbulente.

 

president-anton-caragea-and-venezuela-ambassador-victor-ramon-carazo

Analizand situatia din Venezuela: Presedintele IRICE – Profesor Dr. Anton Caragea si Ambasadorul Republicii Bolivariene a Venezuelei-Victor Ramon Carazo.

 

E.S. Profesor Dr. Anton Caragea a subliniat si cele mai noi evolutii diplomatice ale regiunii.

Printre rezultatele exceptionale ale perioadei au fost prezentate elemente precum: crearea ADUNARII PARLAMENTARE PENTRU IMPLEMENTAREA OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA, o initiativa la nivel mondial ce este reprezentativa pentru prestigiul international al Romaniei, tara privita ca fiind o forta a moderatiei si neutralitatii, complet capabila sa sprijine parlamentelele lumii in indeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabila.

 

Au mai fost prezentate si rezultatele vizitelor oficiale la nivel inalt, desfasurate de Profesor Dr. Anton Caragea in Regatul Cambodiei (Iunie 2016) si Republica Populara Democrata Laos (Septembrie 2016), vizite ce au permis relansarea relatiilor economice, politice si culturale dintre Romania si Indochina.

In finalul dialogului diplomatic, E.S. Ambasadorul Victor Ramon Carazo, a prezentat cele mai noi evolutii in relatia bilaterala si diversele manifestari de solidaritate ale poporului roman cu revolutia venezueleana si construirea de noi punti de dialog intre Romania si Venezuela.

Partile au apreciat ca intre Romania si Venezuela exista o larga arie de interese comune menite a garanta o buna intelegere intre doua tari.

Relatia intre Romania si Venezuela trebuie sa fie un exemplu pentru relatia intre Romania si America Latina.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Dialogul si consultarile continue si regulate intre Venezuela si Romania reprezinta fundatia unei bune intelegeri si cunoasteri la nivelul popoarelor si celor doua state.

Cronica foto a intrevederii poate fi accesata aici: CABINET PRESEDINTE

October 30, 2016 - Posted by | AMBASADOR ANTON CARAGEA, Anton Caragea, Blackseanews Agency, Cambodia, Diplomatie, Educatie, Hugo Chavez, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Latin America, Ministerul Afacerilor Externe, NICOLAS MADURO, Obiective de Dezvoltare Sustenabila, Obiectivele de Dezvoltare Durabila, Politica externa a Romaniei, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Profesor Dr. Anton Caragea, Relatii Internationale, Venezuela | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

  1. […] PARTENERIATUL VENEZUELA-ROMANIA DISCUTAT IN MARJA DIALOGULUI BILATERAL […]

    Pingback by ROMANIAN MESSAGE OF CONGRATULATION FOR PRESIDENT OF VENEZUELA – NICOLAS MADURO « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | January 25, 2017

  2. […] PARTENERIATUL ROMANIA-VENEZUELA […]

    Pingback by MENSAJE RUMANO DE FELICITACION AL PRESIDENTE DE VENEZUELA- NICOLAS MADURO « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | January 25, 2017


Sorry, the comment form is closed at this time.