Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PRIETENIE RECONFIRMATA: ROMANIA-VENEZUELA

In data de 11 iunie 2015 a avut loc o intrevedere amicala si de cooperare intre Prof.Dr.Anton Caragea , Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Excelenta Sa Victor Ramon Carazo– Ambasador al Republicii Bolivariene a Venezuelei in Romania.

Ambassador Victor Ramon Carazo and President Anton Caragea

Dialog in spiritul prieteniei: E.S. Ambasador Victor Ramon Carazo si Presedintele IRICE-Prof. Dr. Anton Caragea

Prof. Dr.Anton Caragea si-a exprimat sentimentele de prietenie si a subliniat interesul cu care Romania a urmarit recentele evolutii din Venezuela, incluzand consolidarea dezvoltarii economice si a independentei Venezuelei si crearea unei perfecte unitati de sentimente si actiune intre popor si guvernul venezuelean in ciuda agitatiilor unei opozitii turbulente

Traditia revolutionara venezueleana continua, sub supervizarea Presedintelui Nicolas Maduro si in conformitatea cu mostenirea Comandantului Hugo Chavez Frias  si este urmarita cu simpatie si interes in Romania, a subliniat Prof.Dr.Anton Caragea.

Excelenta Sa-Ambasador Victor Ramon Carazo, a prezentat cele mai noi evolutii in relatia bilaterala si diversele manifestari de solidaritate ale poporului roman cu revolutia venezueleana si construirea de noi punti de dialog intre Romania si Venezuela.

Partile au apreciat ca intre Romania si Venezuela exista o larga arie de interese comune menite a garanta o buna intelegere intre doua tari.

Relatia intre Romania si Venezuela trebuie sa fie un exemplu pentru relatia intre Romania si America Latina.

Daca in ultimii ani dialogul cu zona Americii Latine nu a fost satisfacator , acum exista momentul propice pentru reluarea acestuia si dezvoltarea lui, iar Venezuela poate fi poarta de acces pentru Romania in zona.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice , politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Dialogul amical promite relansarea unei directii de actiune diplomatica a Romaniei spre inima Americii Latine-Republica Bolivariana a Venezuelei.

June 14, 2015 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, Politica externa a Romaniei, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Relatii Internationale, Universitati, Venezuela | , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.