Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PRESEDINTELE MIHAI PRUNDIANU INAUGUREAZA CONSILIUL DE AFACERI ROMANIA-LAOS

Marcam astazi un moment deosebit pentru diplomatia economica romaneasca: deschiderea primului consiliu de afaceri intre Romania si o tara a Asiei de Sud-Est.

Presedinte Mihai Prundianu

 

Trebuie sa spun de la bun inceput ca faptul ca aceasta prima tara este Laos-ul nu este un fapt deloc intamplator.

Laos-ul reprezinta pentru Romania nu doar un partener politic, un partener diplomatic si o tara cu istorie asemanatoate, dar mai presus de orice reprezinta un tarm al potentialului.

Laosul, prin pozitia sa strategica in centrul peninsulei Indochina, reprezinta locatia ideala pentru activitati economice, pentru a raspandii bunurile si tehnologia romaneasca in intreaga arie.

Puntea simbolica de cooperare Vientiane – Bucuresti ce se inaugureaza azi pentru a incuraja investitiile si activitatea economica va deveni benefica pentru intreaga zona.

Marile proiecte lansate de guvernul Laos-ului printre care as enumera: soseaua Indochina legand Bangkok-ul de sudul Chinei, salba de hidrocentrale de pe Mekong, lucrarile de terasare agricola si de imbunatatire a terenurilor si cresterea potentialului turistic sunt doar cateva zone in care experienta romaneasca isi poate spune cuvantul.

As mai mentiona si statutul international extraordinar al Laos-ului de CEA MAI BUNA DESTINATIE TURISTICA MONDIALA PENTRU 2013, statut invidiat in intreaga lume,  ce arata potentialul turistic al tarii, dar si puterea sa diplomatica si politica, influenta de la care Romania nu are decat de castigat prin cooperare si prezenta zonala.

Am acceptat de acea, cu onoare si placere, imputernicirea de a reprezenta Romania in relatia cu principalul nostru partener in regiune: Laos-ul.

Oportunitatile economice pentru oamenii de afaceri romani sunt exceptionale si avem posibilitatea de a dubla relatia politica si diplomatica deosebita intre tarile noastre cu o relatie economica puternica.

Ca atare vreau sa multumesc dl. Presedinte al Grupului Romania-Laos, domnul senator Ionel Agrigoroaei pentru sprijinul acordat, domnului prof.dr.Anton Caragea, Directorul  Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica pentru organizarea si impulsionarea relatiei Romania-Laos si din partea guvernului din Laos domnului ministru-academician Bosengkham Vongdara, Ministru al Turismului, Informatiilor si Culturii si domnului Ministru al Afacerilor Externe al Laos-ului THONGLOUN SISOULITH.

Echipa guvernamentala din Laos a reusit sa transforme tara in CEA MAI BUNA DESTINATIE TURISTICA MONDIALA, a reusit sa obtina o crestere economica rapida, tara devenind unul din tigrii asiatici si a inteles importanta relatiei Romania-Laos.

Consiliul de afaceri Romania-Laos  va primii sub conducerea mea substanta organizationala necesara, structura legala si ii va reunii pe toti aceia care inteleg importanta diplomatiei economice pentru relatia speciala de parteneriat dintre Romania si Laos.

 

Mihai Prundianu-Presedinte

Va multumesc tuturor celor prezenti aici si sunt sigur ca vom mai avea multe ocazii de marcat de acum inainte in relatia Romania-Laos.

September 17, 2013 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Leaders, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, News, Orient, Oriental Art, Politica externa a Romaniei, Turism, UNESCO Heritage List | , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.