Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

AMBASADA REPUBLICII POPULARE DEMOCRATE COREENE SARBATORESTE 70 DE ANI DE LA FONDAREA R.P.D. COREEA

Ambasada Republicii Populare Democrate Coreene a pregatit o serie de programe speciale pentru a sarbatorii cei 70 de ani de la fondarea R.P.D.Coreeana.

 

Cei 70 de la fondarea R.P.D. Coreea au fost marcati festiv cu defilari, jocuri si spectacole de artificii la Phenian.

 

 

Sarbatorirea vine intr-un moment propice, in care R.P.D. Coreea marcheaza festiv 70 de ani de existenta si victorii in constructia socialismului si a unei societati dezvoltate si a unei economii puternice si prospere.

In ultima perioada R.P.D. Coreea a marcat constructia in timp record a unei ample si moderne statiuni montane pentru sporturi de iarna la Masikryong,  modernizarea aeroportului din Phenian si un vast program de constructii si modernizari in domeniul turistic.

 

 

Stilul viu si pregnant al artei coreene adus in tara noastra de Ambasadorul Ri Pyong Du a impresionat placut publicul roman.

Pentru a ilustra aceste realizari pentru prietenii din Romania si R.P.D. Coreea, Ambasadorul Ri Pyong Du a pregatit o expozitie de arta coreeana reunind tablouri ale unor mari maestrii coreeni ai picturii moderne si pe care a inaugurat-o la sala de expozitii a Hotelului Pullman din Bucuresti si a oferit si o receptie speciala pentru a marca cei 70 de ani de prietenie neintrerupta intre Romania si R.P.D. Coreea.

 

Mari maestrii ai artei coreene au fost adusi la Bucuresti in expozitia organizata de Ambasadorul Ri Pyong Du.

 

 

Ambele evenimente sau bucurat de o primire deosebit de calda in cadrul societatii romanesti, expozitia fiind vizitata de diplomati, academicieni, profesori si membrii ai Parlamentului care au apreciat arta coreeana ca fiind una de varf si au laudat iscusinta deosebita , naturalismul si sensibilitatea speciala a pictorilor din Coreea.

Ambasada RPD Coreea va continua sirul acestor manifestari pentru a prezenta publicului din Romania cat mai multe despre arta, istoria si realizarile poporului coreean.

September 16, 2018 - Posted by | ASEAN, ASIAN DIPLOMACY, Blackseanews Agency, Coreea, Diplomatie, Eco-Socialism, Informatii despre Coreea, Istorie, Korea, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Oriental Art, Socialism | , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.