Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

EXCURSIA DE VARA A CORPULUI DIPLOMATIC IN DELTA DUNARII SI LA COMPLEXUL PUFLENE

Ca in fiecare an, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica a organizat, in perioada 20-25 august 2016, excursia de vara din cadrul programului Descopera Romania.

 

PUFLENE RESORT-vedere aeriana

COMPLEXUL PUFLENE RESORT: centrul calatoriei diplomatice in inima Deltei.

Programul Descopera Romania este directionat pentru a permite diplomatilor acreditati in Romania sa cunoasca noi si noi zone ale tarii noastre, sa se familiarizeze cu traditiile si bogatele obiceiuri ale diverselor regiuni ale Romaniei si de ce nu, sa se bucure de cateva zile de odihna activa.

Diplomats preparing for Danube Delta tripInvitatiile pentru acest program sunt extrem de cautate si sunt acceptati in aceasta calatorie de descoperire, conform unei reguli stricte, doar acei diplomati care s-au evidentiat prin activitatile lor de cooperare, desfasurate impreuna cu Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

In acest an tinta calatoriei noastre, ce i-a reunit pe ambasadori si familiile lor, a fost Delta Dunarii, ne-a declarat Prof.Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si motivele acestei alegeri au fost multiple.

Mai organizasem o astfel de deplasare in 2011 si tineam minte entuziasmul cu care ambasadorii descoperisera zona si vroiam sa introducem in program noi si noi destinatii in Delta.

PUFLENE RESORT-zona de pescuit

Descoperind DELTA: pe canalul Uzlina

 

In plus Delta Dunarii s-a dezvoltat enorm in ultimii ani si acum aveam extraordinarul complex de odihna PUFLENE RESORT, care sa fie centrul activitatilor noastre de decoperire si in acelasi timp baza noastra pentru noapte, pentru o masa buna si pentru recuperare.

Sea of Water Lily

Marea de Nuferi a Deltei

Programul diplomatilor a fost facut in acest an, cu ajutorul Directorului General al PUFLENE RESORT, dl Mihai Puflene, un extraordinar cunoscator al Deltei si mai ales un iubitor al ei.

Ghidul Diplomatilor prin Delta

Programul a cuprins plimbari cu barca si salupa in zone splendide precum: Murighiol, lacul Uzlina (cel mai mare lac din zona) Lacurile Isac 1 si Isac 2, zone ale rezervatiei de mangrove, unice in Europa, Canalul Litcov si opriri in vestitul sat cu case albastre si centru al rusilor lipoveni din zona: Crisan.

Diplomatii sau bucurat si de excursii pe bratul Sulina, pana la intalnirea cu Marea Neagra, si mai ales au fost impresionati de vizionarea Padurii Letea, monument natural UNESCO.

Cele cinci zile de calatorii si descoperiri au mai fost incununate si de odihna activa, ocazie cu care diplomatii sau bucurat de facilitatile complexului PUFLENE precum: piscina olimpica, sala de gimnastica si masaj si mai ales de specialitatile culinare ale zonei, toate selectate tot de specialistul programului: dl. Mihai Puflene.

ECCE DELTA! Aceasta este DELTA

Acesta este DELTA DUNARII asa cum au vazut-o diplomatii.

 

Intre bunatatile recomandate pentru a ilustra culinar Delta putem enumera: storceagul de sturion, ciorba de peste, saramura de crap si incredibila scrumbie umpluta.

Saramura de crapStiuca umpluta _Stuffed pikeSalau cu Migdale-Perch with Almonds

Calatoria diplomatilor in Delta a fost un nou success al programului DESCOPERA ROMANIA, pornit in 2008 de Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica si va fi urmata de o noua calatorie in aceasta toamna vizand descoperirea Moldovei, a declarat Prof.Dr. Anton Caragea.

 

President Professor Dr. Anton Caragea and Mihai Puflene-Chairman of PUFLENE RESORT

Planificand o excursie diplomatica de succes: Mihai Puflene-Director General PUFLENE RESORT si Prof. Dr. Anton Caragea-Presedintele IRICE

 

Albumul foto al calatoriei din vara 2016 poate fi accesat aici: CABINET PRESEDINTE

Calatoria din 2011, in Delta Dunarii, poate fi redescoperita aici

Calatoriile in Moldova pot fi redescoperite aici: Bucovina si Iasi

Mai multe detalii despre COMPLEXUL HOTELIER PUFLENE puteti gasi aici

 

September 3, 2016 - Posted by | AMBASADOR ANTON CARAGEA, Anton Caragea, Blackseanews Agency, CEL MAI BUN HOTEL, CONSILIUL EUROPEAN PENTRU TURISM SI COMERT, Delta Dunarii, Diplomatie, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Ministerul Afacerilor Externe, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Profesor Dr. Anton Caragea, PUFLENE RESORT, Relatii Internationale, Turism, Turism Vitivinicol, ZIUA MONDIALA A TURISMULUI 2015 | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. […] Calatoria din 2016 in Delta Dunarii poate fi descoperita aici: […]

    Pingback by CORPUL DIPLOMATIC VA VIZITA VRANCEA SI DOMENIILE PANCIU IN CADRUL EXCURSIEI DE VARA 2019 « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | July 8, 2019


Sorry, the comment form is closed at this time.