Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

AMBASADORUL RPD COREEA RI PYONG DU GAZDUIESTE O PREZENTARE CULTURAL-GASTRONOMICA

 In data de 5 august 2016, noul ambasador al Republicii Populare Democrate Coreea, E.S. Ri Pyong Du a gazduit o PREZENTARE A POTENTIALULUI CULINAR COREEAN.

Prezentarea a fost onorata de prezenta inaltelor oficialitati romane, ca semn al bunelor relatii bilaterale.

Intre personalitatile prezente au fost: Excelenta Sa Presedintele IRICE, Profesor Dr. Anton Caragea, Onorabilul Senator Ionel Agrigoroaei, Presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-R.P.D.Coreea, Onorabilul Senator Constantin Popa Vice-Presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-R.P.D.Coreea si Presedintele Grupului Parlamentar UNESCO si alti membri ai Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei.

Presedintele Anton Caragea, Ambasadorul Ri Pyong Du si delegatia Parlamentului Romaniei

Ambasadorul RPD Coreea Ri Pyong Du si personalul ambasadei, inconjurati de personalitati romanesti: Excelenta Sa Presedintele IRICE, Profesor Dr. Anton Caragea, Onorabilul Senator Ionel Agrigoroaei, Presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-R.P.D.Coreea, Onorabilul Senator Constantin Popa Vice-Presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-R.P.D.Coreea si Presedintele Grupului Parlamentar UNESCO si alti membri ai Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei.

 

Potentialul culinar si imaginatia poporului coreean in materie de produse culinare a fost ilustrat de produse traditionale precum: Insam soju-bautura traditionala pe baza de ginseng, un tonic recunoscut international pentru efectele sale binefacatoare asupra organismului uman, Japchae-paste fainoase pe baza de mazare cu carne de vita si alge, o mancare specifica zonei Kaeson, universal recunoscutul kimchi nu putea lipsi nici el din prezentare impreuna cu taiteii cu vita Guksu.

Arta culinara coreeanaFestivalul Culinar Coreean-Bucuresti-5 August 2016-KIMCHI

Kimchi-un simbol al bucatariei coreene.

 

Toata prezentarea a fost incununata de capodopera recunoscuta a bucatariei coreene: SINSEOLLO.

Sinseollo este o mancare completa ce reuneste intr-o reteta specifica carnea de vita, pestele, omleta, fructe de mare si peste alte 12 ingrediente cu o savoare unica.

Festivalul Culinar Coreean-Bucuresti-5 August 2016-SINSEOLLO

Sinseollo: mancare completa.

 

Manifestarea organizata de Ambasada R.P.D. Coreea este o pefecta indeplinire a misiunii incredintate de Maresalul Kim Jon UN, liderul poporului coreean, de prezentare in intreaga lume a potentialului deosebit al natiunii coreene.

Prezentand celebrul INSAM SOJU

Ambasadorul Republicii Populare Democrate Coreene Ri Pyong Du a fost felicitat de reprezentantii Parlamentului Romaniei pentru ideea inspirata de a prezenta potentialul culinar coreean si a fost incurajat sa continue pe aceasta cale de a apropiapoporul roman si cel coreean prin prezentarea potentialului cultural variat si deosebit al poporului din tara diminetilor linistite, cum este cunoscuta Coreea.

Cronica foto a evenimentului poate fi accesata aici: CABINET PREZIDENTIAL

August 7, 2016 - Posted by | IONEL AGRIGOROAEI, IONEL AGRIGOROAEI-PRIMARIA IASI, Korea, Turism, Turism Vitivinicol | , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.