Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

EXPOZITIA ASTANA-CAPITALA VIITORULUI ISI DESCHIDE PORTILE

24 aprilie 2012 este data la care comunitatea culturala si politica a Romaniei   va sarbatorii in mod festiv realizarile extraordinare ale orasului ASTANA-capitala Kazahstanului, in cadrul Expozitiei ASTANA-CAPITALA VIITORULUI.

Astana: capitala viitorului. O gandire indrazneata a dat nastere unui fenomen al secolului XXI-capitala Kazahstanului.

Expozitia ASTANA-CAPITALA VIITORULUI este menita a exprima sprijinul romanesc pentru alegerea Astanei drept gazda a EXPO2017 si pentru a prezenta, in premiera, publicului romanesc noua si impresionanta capitala a Kazahstanului.

Astana este unul din cele mai noi orase ale lumii , ales in 1997 drept capitala a Kazahstanului si a devenit rapid una din cele mai vizionare , frumoase si functionale capitale ale lumii.

In plus Astana ( cuvantul inseamna capitala, in limba kazaha ) reprezinta nu doar un efort si o reusita extraordinara a poporului kazah, dar si un exemplu de cooperare mondiala in constructia orasului,  peste 432 de companii din intreaga lume fiind implicate, intr-un moment sau altul, in constructia acestui ambitios proiect : o capitala pentru viitor.

Bucurestiul,capitala Romaniei, gazduieste Expozitia ASTANA-CAPITALA VIITORULUI tocmai pentru a ilustra importanta strategica a relatiei Romania-Kazahstan, dar si pentru a arata infratirea intre cele doua orase si sentimentul ca cele doua tari isi construiesc un destin comun de prietenie si cooperare.

Astana: orasul miracol.

Expozitia ASTANA-CAPITALA VIITORULUI va primi salutul Comisiilor de Cultura ale Parlamentului Romaniei, Comisiei Bilaterale Parlamentare Romania-Kazahstan, Ministerului Educatiei, Culturii, Turismului, institutiilor academice si de cultura si al tuturor reprezentantilor partidelor politice prezente in Parlament .

Este un moment de unitate, pentru a sarbatorii un oras numit ″o minune a lumii″, oras construit de cei mai mari arhitecti ai mileniului (japonezul-Kisho Kurokawa si britanicul Norman Foster), oras ce a primit premiul UNESCO-Oras al Lumii    ( 1999) si care din punct de vedere strategic marcheaza centrul gigantului continental euroasiatic. In plus pentru a-si sublinia destinul mondial Astana si-a ales o tema indrazneata : Viitorul Energiei, pentru Expozitia Internationala EXPO2017.

Casa Mondiala a Religiilor: o imagine emblematica.

Expozitia ASTANA-CAPITALA VIITORULUI este prima prezentare a unui oras  capitala pentru publicul romanesc, este primul oras din Asia Centrala prezentat international si reprezinta cea mai ampla manifestare culturala din ultimii ani dedicate unui oras ce a avut loc in Romania in ultimii 30 de ani.

Vizitatorii vor putea vedea constructii apreciate  in plan  international precum: Palatul Pacii, Casa Mondiala a Religiilor , Khan Shatyr si alte edificii ce au facut ca orasul sa fie clasat intre primele 30 din lume.

Astana- capitala viitorului va asteapta pentru o saptamana ( 23-27 aprilie 2012)  in inima Bucurestiului ca un simbol al prieteniei ce uneste Europa si Asia , Romania si Kazahstanul.

April 19, 2012 - Posted by | Astana, Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Environment, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Kazahstan, Kazakstan, Leaders, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, News, Nursultan Nazarbayev, Orient, Piata imobiliara, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, Universitati | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

  1. […] inima Bucurestiului ca un simbol al prieteniei ce uneste Europa si Asia , Romania si Kazahstanul. https://centruldiplomatic.wordpress.com/2012/04/19/expozitia-astana-capitala-viitorului-isi-deschide-…   Sa ne amintim si ca Kazakhstanul are stranse legaturi cu greii industriei petroliere […]

    Pingback by Astana – Capitala Illuminati – oraşul SF construit în doar 10 ani « Pandoreea | May 17, 2012

  2. […] SCHIMBAREA CONCEPTULUI DE MUNCĂ A SERVICIULUI ANTI-MONOPOL ȘI ALINIEREA LUI LA STANDARDELE ORGANIZ… […]

    Pingback by 100 DE PASI PENTRU REALIZAREA REFORMELOR INSTITUTIONALE ALE PRESEDINTELUI NURSULTAN NAZARBAYEV « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | July 30, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.