Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PROFESORUL ANTON CARAGEA DECLARAT PERSONALITATEA ANULUI 2010 DIN ROMANIA

Profesorul Anton  Caragea declarat personalitatea anului 2010.

Vara anului 2010 a adus doua noi recunoasteri internationale ale importantei activitatilor de diplomatie internationala desfasurata in cadrul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica al Romaniei. Astfel profesorul Anton Caragea a primit din Statele Unite de la Institutul American Biografic titlul de MEN OF THE YEAR 2010 – Personalitatea anului din Romania. Elementul decisiv in acordarea distinctiei a fost rolul profesorului Anton Caragea in organizarea si desfasurarea la Bucuresti a Conferintei Organizatiei Pentru Securitate si Cooperare in Europa in februarie 2010. Conferinta OSCE organizata la Bucuresti a fost perceputa ca un sprijin nemijlocit pentru activitatile OSCE sip entru securitatea intregului continent. Pentru comitetul ce a luat decizia: securitatea Statelor Unite este legata de continuarea activitatilor OSCE iar rolul profesorului Anton Caragea in anul 2010 in promovarea activitatilor OSCE a fost crucial.

Nu doar activitatea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica la nivel european a atras atentia ci si mentinerea dialogului intre lumea europeana si alte spatii de cultura, civilizatie si religie si in special efortul permanent al profesorului Anton Caragea de a sustine dialogul intre crestinatate si spatiul islamic. Astfel la Conferinta Femeilor Musulmane din Europa desfasurata la Bucuresti profesorul Anton Caragea a fost invitat sa sustina o comunicare in calitate de INVITAT DE ONOARE  alaturi de alte personalitati si a primit PREMIULSPECIAL pentru incurajarea dialogului intre spatiul islamic si spatiul crestin si pentru   sprijinirea cresterii rolului femeilor in lumea actuala. Ambele recunoasteri a declarat profesorul Anton Caragea nu mi se adreseaza mie personal ci intregului colectiv al Institutului care a demonstrat ca intr-un an de criza poate organiza evenimente de impact european, poate sustine activitatea unor organisme precum OSCE si poate aduce cuvantul Romaniei in toate marile probleme ale timpului nostru. Vocea Romaniei prin elita ei culturala si academica , prin Institutul de Relatii internationale si Cooperare Economica , va continua a se face auzita.

September 7, 2010 - Posted by | Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Diplomacy, Eastern Europe, Ecology, Economia Romaniei, Economy, Educatie, Environment, European Council on International Relations, Foreign policy, History, Informations, Institute of International Relations and Economic Cooperation, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, International Relation, Islam, Leaders, Mass media, News, Open Letter, Orient, OSCE-Organisation for Security and Cooperation in Europe, Politics, Religion, Romanian economy, United States, Universities | , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.