Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

ANTON CARAGEA-PRESEDINTELE IRICE DESCHIDE CONFERINTA MONDIALA DE TURISM DIN PHNOM PENH

Prof. univ. dr. Anton Caragea a fost invitat sa deschida ceremoniile pentru PREMIILE DE TURISM MONDIAL, ceremonii ce vor avea loc, in acest an, in capitala Regatului Cambodgiei.

Totodata Prof. Dr. Anton Caragea va prezida CEREMONIA PREMIILOR DE TURISM, onoare oferita, pentru al cincilea an consecutiv, in semn de recunoastere si apreciere, pentru rolul sau instrumental in promovarea conceptului de dezvoltare durabila, in lansarea dezbaterii la nivel mondial a Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila  si in crearea conceptului de turism orientat social si a conceptului de turism echitabil.

Reuniunea din acest an, la nivel mondial, a responsabililor turismului, va dezbate tema: Rolul culturii si al patrimoniului istoric in promovarea turismului si a dezvoltarii la nivel global, tema initiata si plasata in dezbaterea generala de catre Presedinte Dr. Anton Caragea.

Tot in urma procedurii initiate de Prof. Dr. Anton Caragea, in acest an va avea loc si recunoasterea universala a conceptului de nationalitate specific khmer, cunoscut sub denumirea de« Srok Khmer» drept parte a patrimoniului imaterial, cultural al umanitatii .

 

CAMBODIA-WORLD BEST OURIST DESTINATION 2016web

Prof.Dr. Anton Caragea prezideaza reuniunea anuala a Organizatiei de Turism European

 

Ceremoniile vor avea loc la Phnom Penh, in data de 22 iunie 2016, reunind reprezentanti de inalt nivel , inclusiv sefi de state si de guvern si ministrii  ai turismului, finantelor, afacerilor externe si al dezvoltarii ca si alte relevante institutii, organisme non-guvernamentale si reprezentanti ai sectorului de business.

 

Delegatia condusa de Prof.Dr. Anton Caragea-Presedinte Director General al IRICE, va inspecta si evalua totodata si magnificul potential arheologic si istoric si rolul cultural al ansamblului: Parcul Arheologic Angkor din provincia Siem Reap.

Vizita de evaluare va fi centrata pe zona Siem Reap-Tonle Sap si va avea loc, intre 14 si 19 iunie 2016, urmand a pune in valoare potentialul deosebit pentru turismul cultural oferit de zona centrala a Regatului Cambodgiei.

H.E. Prime Minister Hailemariam Desalegn and H.E. President Dr. Anton Caragea

Presedinte- Profesor Dr. Anton Caragea impreuna cu Primul Ministru al Republicii Federale Democrate Etiopia-Academician Hailemariam Desalegn, conducand Premiile Mondiale de Turism 2015 (Addis Ababa)

 

Delegatia condusa de Profesor Dr. Anton Caragea va avea intrevederi si cu Primul Ministru al Regatului Cambodiei-Samdech Akka Moha Sena Padei Techo-Academician HUN SEN, Ministrul Culturii-Mr. Chea Bora, Ministrul Turismului-Thong Khon, Ministrii Energiei, Economiei si Ministrul Afacerilor Externe, pentru a dezvolta in continuare relatia bilaterala.

 

 

Delegatia se va bucura si de un program cultural sofisticat, incluzand vizite la Angkor Watt, Angkor Thom-fosta capitala imperiala a Khmerilor intre secolele IX si XVI, croaziera pe lacul Tonle Sap, calatorie pe fluviul Mekong, pana la capitala de la Udong, fost centru religios al Cambodgiei in secolul XVII si o vizita extinsa, in zona plina de monumente religioase si de semnificatie istorica din regiunea Phnom Penh.

Vizita oficiala a delegatiei conduse de Presedinte Dr. Anton Caragea va avea loc intre 14 si 24 iunie 2016.

Cambodgia este una din cele mai dinamice economii din zona Indochina, fiind cunoscuta ca una din tigrii asiatici.

Relatiile intre Romania si Peninsula Indochina sunt in permanenta dezvoltare in baza relatiilor privilegiate cu R.P.D. Laos si cu Regatul Cambodiei, principalii parteneri in zona din punct de vedere diplomatic, economic si politic ai tarii noastre in regiune.

 

June 12, 2016 - Posted by | Foreign policy

1 Comment

  1. […] ANTON CARAGEA-PRESEDINTELE IRICE DESCHIDE CONFERINTA MONDIALA DE TURISM DIN PHNOM PENH […]

    Pingback by ROMANIA GAZDUIESTE MANIFESTARILE PENTRU ZIUA MONDIALA A TURISMULUI 2016 « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | October 10, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: