Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

SARACIA SI CRIZA ECONOMICA DIN ROMANIA POT FI REZOLVATE IN CADRUL ODS

Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) saluta adoptarea  Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila (ODS) si isi reafirma, cu aceasta ocazie, angajamentul de a lucra catre deplina implementare a acestor obiective.

Sustainable Development Goals

Lista celor 17 puncte prioritare din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila (ODS)

Romania a adoptat, in data de 25 Septembrie 2015, planul de actiune pentru indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila (ODS) , impreuna cu alte 192 de natiuni, in perioada Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

Noile Obiective de Dezvoltare Sustenabila (ODS) reprezinta o continuare a precedentelor Obiective de Dezvoltare ale Mileniului (ODM) si sunt destinate a directiona umanitatea catre dezvoltare economica, protectia mediului si respectul fata de valorile umane.

President Anton Caragea

Presedintele Director General (PDG) al IRICE, Profesor Dr. Anton Caragea semneaza angajamentul pentru ODS

Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica (IRICE) a depus eforturi sustinute pentru implementarea precedentelor Obiective de Dezvoltare ale Mileniului si isi continua angajamentul si aprobarea fata de noile Obiective de Dezvoltare Sustenabila (ODS), a declarat Presedintele Director General (PDG) al Institutiei, Profesor Dr. Anton Caragea.

IRICE a contribuit, cu o semnificativa componenta internationala si globala, pana acum si poate asigura o importanta contributie, in continuare in indeplinirea noilor Obiective de Dezvoltare Sustenabila (ODS), in mod special in sprijinul acordat obtinerii de noi locuri de munca, consum rational si productie sustenabila si in protectia mediului.

Obiective precum: combaterea crizei economice din Romania si a efectelor ei devastatoare si in special reducerea saraciei predominante si obtinerea unei cresteri economice stabile, toate trebuie sa fie in centrul dezvoltarii Romaniei in viitor.

Acum ca obiectivele au fost aprobate, este timpul pentru a activa actiunile noastre si sa creionam politici si strategii de business, care sa reduca efectele crizei economice majore, in care se zbate economia romaneasca, a apreciat PDG-Profesor Dr. Anton Caragea.

Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (ODS) sunt construite ca o agenda si plan de actiune universal, pentru toate popoarele si intreaga planeta, pentru a crea prosperitate pentru toate natiunile si solicita actorilor internationali, sa actioneze intr-o maniera bazata pe colaborare si parteneriat.

Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (ODS) au fost aprobate in timpul celei de a 70- Adunari Generale a Natiunilor Unite, in data de 25 septembrie 2015.

October 4, 2015 - Posted by | Africa, African affairs, Anton Caragea, Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Obiective de Dezvoltare Sustenabila, Politica externa a Romaniei, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Profesor Dr. Anton Caragea, Relatii Internationale, Socialism, United Nations Global Compact, Universitati, World Social Forum | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. […] Obiectivele de Dezvoltare Durabila constituie un nou cadru de abordare a sărăciei globale și a de…. […]

    Pingback by ROMANIA DEVINE UN LIDER IN IMPLEMENTAREA OBIECTIVELOR DE DEZVOLTARE DURABILA (SDG17) « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | March 14, 2016


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: