Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE AL KAZAHSTANULUI MEDALIAT PENTRU PROMOVAREA RELATIEI CU ROMANIA

Ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului-Erlan Idrissov a primit MEDALIA PARLAMENTULUI, pentru rolul sau in dezvoltarea relatiei bilaterale dintre cele doua natiuni si pentru sprijinul acordat misiunilor internationale de supraveghere a procesului electoral din Kazahstan.

 

Minister Erlan Idrissov receiver of ROMANIAN PARLIAMENT  MEDAL

Ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului-Erlan Idrissov medaliat pentru rolul sau in promovarea relatiei Romania-Kazahstan. 

 

Documentul ce insoteste medalia a enumerate cateva din ratiunile pentru acesta deosebita onoare: organizarea ireprosabila a alegerilor prezidentiale anticipate din 26 Aprilie 2015, din Kazahstan si pentru rolul pivotal al ministerului afacerilor externe al Kazahstanului in a permite o vasta prezenta internationala, de peste 1.000 de observatori internationali.

Sub monitorizarea acestor 1.000 de observatori verdictul comunitatii internationale asupra alegerilor prezidentiale din Kazahstan a fost clar si fara echivoc: alegeri libere si cu respectarea standardelor internationale.

Intre alte motive ale decorarii Ministrului Afacerilor Externe al Kazahstanului au mai fost enumerate: aprecierea rolului si a eforturilor Ministrului Idrissov in promovarea procesului democratic din Kazahstan  si pentru determinarea dovedita in promovarea relatiilor dintre Romania si Kazahstan.

Mai trebuie sa notam ca cea mai recenta personalitate decorata a fost Presedintele Parlamentului European-Jerzy Buzek, iar Profesorul Dr. Anton Caragea –Presedintele IRICE a declarat in finalul ceremoniei de decorare ca: Ministrul Erlan Idrissov trebuie felicitat pentru ca a primit acest semnal exceptional de apreciere pentru activitatile sale, iar noi ne exprimam determinarea de a lucra in continuare pentru dezvoltarea relatiilor si imbunatatirea cooperarii dintre Romania si Kazahstan.

May 26, 2015 - Posted by | Blackseanews Agency, CEL MAI BUN PARLAMENTAR ROMAN, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Kazahstan, Mass media, News, Nursultan Nazarbayev, Orient, Politica externa a Romaniei, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Relatii Internationale, Universitati | , , , , , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. […] mai recenta personalitate internationala, ce a primit Medalia Parlamentului Romaniei, a fost Ministrul Afacerilor Externe al Kazahstanului-E.S. Erlan Idrissov pentru rolul sau in promovarea monitorizarii internationale, libere si echidistante in cadrul […]

    Pingback by PRIMUL MINISTRU AL ETIOPIEI PRIMESTE MEDALIA PARLAMENTULUI ROMANIEI « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | July 21, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: