Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

FEBRUARIE 2015: CONSULTARI ROMANO-IRAKIENE

Prof. Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si E.S. Omer Ahmed Karim Berzinji, Ambasadorul Republicii Irak au avut un dialog substantial in cadrul consultarilor regulate romano-irakiene, intrevedere ce a avut loc in data de 2 februarie 2015.

Romania-Iraq Consultation

Consultari Romania-Irak: un semn de aprofundare a relatiei bilaterale.

 

Prof. Dr. Anton Caragea a prezentat felicitarile sale  pentru toate realizarile obtinute pe parcursul anului 2014, in special in domeniile dialogului cultural si politic bilateral si a apreciat ca intre Romania si Irak exista o larga arie de interese comune, menite a garanta o buna intelegere intre cele doua tari.

Relatia intre Romania si Irak realizata de ambasadorul Omer Ahmed Karim Berzinji este deja un exemplu pentru relatia intre Romania si zona Orientului Mijlociu. Este acesta un model care trebuie popularizat si prezentat pentru toti ambasadorii din regiune, aratand ca in pofida dificultatilor strategice, relatia bilaterala cu zona Orientului Mijlociu poate sa se dezvolte continuu.

Pe modelul relatiei romano-irakiene exista acum momentul propice pentru reluarea dialogului cu tarile acestei zone si dezvoltarea lui.

Excelenta Sa Ambasadorul Omer Ahmed Karim Berzinji-CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2013 a apreciat incurajarile venite din partea Prof. Dr. Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea irakiana este similara: Romania trebuie sa isi dezvolte relatia privilegiata in plan economic, cultural si politic cu Irak-ul.

Consultarile au continuat pe teme concrete de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

De o deosebita importanta a fost analiza comuna a problemelor si solutiilor ce vor permite ca zona Orientului Mijlociu sa se bucure de pace si dezvoltare fara amenintarea terorismului.

Viziunea comuna a unui Orient Mijlociu al pacii, este ceea ce impinge Irak-ul si Romania spre cooperare, au apreciat partile.

Consultarile regulate intre inaltii oficiali, au pus bazele  pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Irak si se constituie intr-un model de actiune diplomatica pentru toate tarile.

February 8, 2015 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Iraq, Mass media, Orient, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, Universitati | , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: