Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

SCHIMB DE MESAJE OFICIALE BAGDAD-BUCURESTI

Relatia Romania-Irak cunoaste o rapida dezvoltare, gratie eforturilor diplomatilor din cele doua tari.

Astfel, in data de 2 octombrie 2014, E.S. Ambasadorul Irak-ului Omer Berzinji a inmanat E.S. Prof.Dr. Anton Caragea scrisoarea oficiala de multumire din partea Presedintelui Republicii Irak-Fuad Masum pentru mesajul de recunoastere a rezultatului alegerilor prezidentiale din Irak, adresat de Prof.Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

 Bucharest-Bagdad dialogue

E.S. Ambasadorul Irak-ului Omer Berzinji a inmanat E.S. Prof.Dr. Anton Caragea scrisoarea oficiala de multumire din partea Presedintelui Republicii Irak-Fuad Masum.

Mentionam ca este primul mesaj de recunoastere a rezultatelor alegerilor, inmanat pentru vreun stat din zona Orientului Mijlociu si este vorba si despre primul schimb de mesaje, la nivel inalt, din ultimii 20 de ani dintre Romania si Irak.

Totodata mesajul romanesc de felicitare si sprijin a fost al doilea mesaj, dupa cel provenit din Statele Unite ale Americii, iar Ambasadorul Omer Berzinji a fost felicitat pentru rapiditatea cu care a obtinut un mesaj de sprijin din partea romana.

Prof. Dr. Anton Caragea a subliniat ca aceasta recunoastere a alegerilor din Irak este un semn, nu doar al apropierii dintre cele doua tari , dar si al eforturilor E.S. Ambasadorului Omer Berzinji care a reusit sa fie nu doar ales cel mai bun ambasador pentru anul 2013, dar a reusit si sa revitalizeze relatia bilaterala.

Schimbul de mesaje de felicitare, recunoasterea evolutiilor politice si dorinta exprimata in mesajul E.S. Presedintelui Fuad Masum de a continua dezvoltarea relatiei economice bilaterale precum si trendul ascendent al cooperarii culturale si diplomatice, toate promit un viitor fericit pentru relatia România-Irak.

In continuarea intalnirii, după momentul protocolar al inmanarii scrisorii oficiale a presedintelui Fuad Masum, Prof.Dr.Anton Caragea si Ambasadorul Omer Berzinji au continuat dialogul pe teme de cooperare economica, au discutat despre oportunitatile oferite de regiunea Kudistanului, au discutat despre cooperarea parlamentara, despre organizarea unei conferințe de prezentare a oportunitatilor oferite de Kurdistan si pregatirea unei vizite a Presedintelui Regiunii Kudistanului in Romania.

Un al punct important a fost acela referitor la grabirea constiturii Consiliilor de Afaceri Bilaterale, instrument extrem de important in dezvoltarea relatiei economice.

Partile au decis continuarea dialogului bilateral, conform viziunii exprimate de E. S. Presedintele Irakului- Fuad Masum in mesajul sau catre România.

October 6, 2014 - Posted by | Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Iraq, Mass media, News, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale | , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: