Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

ORASUL TARGOVISTE INSCRIS IN PROGRAMUL DE VIZITE DIPLOMATICE: DESCOPERA ROMANIA

In perioada 25-26 septembrie 2014, Prof.Dr. Anton Caragea, Presedintele Director General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica ( IRICE) impreuna cu senatorul Ionel Agrigoroaei, din partea Comisiei Economice si de Servicii a Parlamentului,  a vizitat judetul Dambovita pentru a analiza potentialul economic, turistic si investitional al regiunii, in vederea includerii orasului Targoviste in cadrul programului de vizite diplomatice: Descopera Romania al IRICE.

Targoviste

Pentru a promova acest capital de frumuseti naturale si economice, Prof.Dr. Anton Caragea a fost rugat sa inspecteze oportunitatile regionale si sa ajute la popularizarea potentialului economic si turistic al Targovistei prin includerea orasului in programului de vizite diplomatice: Descopera Romania.

In ultima perioada, in cadrul programului de vizite diplomatice al IRICE au fost vizitate regiuni precum Bucovina, Maramures, Hunedoara-Hateg, Delta Dunarii etc. vizitele concretizandu-se ulterior prin investitii zonale reprezentative.

Targoviste1

In cadrul vizitei de analizare a oportunitatilor, Prof.Dr. Anton Caragea a vizitat monumente istorice si culturale reprezentative precum: Universitatea Valahia, Palatul domnesc, Turnul Chindiei, M-rea Dealu, Muzeul Revolutiei Romane si mai multe hoteluri si facilitati de cazare din regiune etc.

Dambovita

Programul a inclus si vizite la obiective economice din judet precum si interviuri la principalele retele de televiziune din Dambovita etc.

N.Ceausescu execution place

Locul executiei liderului roman Nicolae Ceausescu in timpul revolutiei romane.

In final, Prof.Dr. Anton Caragea a apreciat potentialul orasului si al regiunii, ca un motor de dezvoltare zonala si a subliniat ca principala sansa a orasului Targoviste o reprezinta dezvoltarea mediului academic si universitar, atragerea de studenti si cercetatori straini precum si capitalului strain, a declarat Directorul General al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

September 30, 2014 - Posted by | Blackseanews Agency, CEL MAI BUN PARLAMENTAR ROMAN, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Politica externa a Romaniei, Turism, Universitati | , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: