Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG PRIETENESC ROMANIA-PALESTINA

In data de 29 septembrie 2014, a avut loc intalnirea protocolara de incepere a misiunii diplomatice intre Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul General al Institutului de Relatii internationale si Cooperare Economica si E.S. Fuad Kokaly, Ambasadorul Statului Palestina.

Ambassador Fuad kokaly and President Anton Caragea

In deschiderea intrevederii protocolare, Prof.Dr. Anton Caragea a aratat ca decizia sa de a discuta din primul moment cu Ambasadorul Palestinei este o hotarare luata pentru a sublinia importanta indelungatei istorii comune dintre Romania si Palestina, istorie ce a inregistrat faptul ca Romania a fost primul stat non-arab care a recunoscut Organizatia pentru Eliberarea Palestinei, drept reprezentantul legitim al poporului palestinian si in 1988 a fost prima tara ce a recunoscut Statul Palestina.

E.S. Ambasadorul Fuad Kokaly  a prezentat cele mai noi realizari in domeniul relatiei bilaterale si principalele sperante pentru noi punti de colaborare intre Romania si Palestina.

Principalele teme abordate in cadrul dialogului au fost concentrate pe problema dezvoltarii cooperarii universitare si educationale prin acceptarea la studii universitare si a studentilor palestinieni ce doresc sa vina, pe baza contributiilor financiare proprii, pentru a studia.

Alte probleme ridicate in cadrul dialogului au fost: inaugurarea unei institutii bancare palestiniene, pentru a sprijinii cooperarea economica, sprijinul acordat dezvoltarii turismului si implusionarea imaginii pozitive si corecte a Palestinei in presa din Romania.

Partile au apreciat ca intre Romania si Palestina exista o larga arie de interese comune, destinate sa asigure buna intelegere intre cele doua natiuni.

Dialogul deschis si fructuos a continuat prin analizarea cailor concrete economice, politice si culturale pentru dezvoltarea relatiei bilaterale in viitor.

September 30, 2014 - Posted by | Al Quds, Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Diplomatie, Economia Romaniei, Ierusalim - Al Quds, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, UNESCO Heritage List, United Nations Global Compact, Universitati | , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: