Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

VINUL DE COTNARI CUCERESTE AFRICA

In perioada 28 mai-7 iunie 2014, la invitatia Prof.Dr. Anton Caragea, Vice-Presedintele Cotnari SA, dl.Ioan Matei a participat la o delegatie europeana in Zimbabwe-inima Africii, prezentand unul din nestematele vinului romanesc : vinul de la Cotnari.

Vinul de Cotnari a fost prezentat si savurat cu interes in frumoasa tara africana ce a primit titlul de Cea Mai Buna Destinatie Turistica Mondiala pentru 2014.

Vinul de Cotnari cucereste AfricaIoan Matei,Vice-Presedinte COTNARI SA(in dreapta imaginii) si Prof.Dr. Anton Caragea prezinta Grasa de Cotnari (1974) Generalului de Brigada-W.E.Kanhanga-Ministru Republica Zimbabwe

 

Cu energie, talent si pricepere reprezentantul COTNARI SA a prezentat caracteristicile solului, tipurile de vinuri produse la Cotnari si mai ales deosebita traditie a locului de nastere a vinului romanesc: Cotnari.

La degustarea de Cotnari, Ministrul Turismului si Ospitalitatii din Zimbabwe-Walter Mzembi, a apreciat aroma, dulceata specifica si intensitatea si expresivitatea vinurilor prezentate, declarand vinul romanesc, drept unul din cele mai bune din lume.

Vinul de rezerva, Grasa de Cotnari din 1974, a fost apreciat ca avand o valoare minima de 5.000 de euro pe piata din Zimbabwe, hotelieri, reprezentanti de restaurante si localuri de lux fiind interesati sa importe vinul de Cotnari pentru clientela de lux.

Ioan Matei si senatorul AgrigoroaeiVice-Presedintele COTNARI SA-Ioan Matei si Senatorul Ionel Agrigoroaei, invitatii de onoare ai Guvernului din Zimbabwe

Ca urmare a interesului deosebit manifestat de industria ospitalitatii (HORECA) fata de vinul romanesc Ministerul Turismului din Zimbabwe va sponsoriza deschiderea unui magazin specializat in vinuri de Cotnari din care reprezentantii HORECA se vor putea aproviziona.

Dl. Vice-Presedinte Ioan Matei a prezentat   sticle speciale din Grasa de Cotnari pentru Ministrul Turismului,Ministerul de Externe, Ministerul Economiei si pentru Excelenta Sa Presedintele Republicii Zimbabwe-Robert Gabriel Mugabe care si-a amintit cu emotie  de prima sa intalnire cu vinul romanesc in 1980, anul independentei Republicii Zimbabwe.

vin de cotnari2Vinul de Cotnari: un cadou potrivit pentru un presedinte: Robert Gabriel Mugabe primeste un cadou special: Grasa de Cotnari 1974.

Intre alte recorduri stabilite acum de vinul de Cotnari: a fost primul vin romanesc prezentat la Victoria Falls-cea mai mare cascada din lume si la cel mai vechi hotel victorian din Africa: Victoria Falls Hotel din 1910, starnind un val de entuziasm prin aroma si dulceata specifica soiurilor Moldovei.

Vin de cotnari in ZimbabweVinul de Cotnari la Cascada Victoria

Vice-Presedinte Ioan Matei la MasvingoVice-Presedintele Cotnari-Dl.Ioan Matei primit la Marele Zimbabwe-Monument UNESCO

June 22, 2014 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, President Robert Mugabe, Turism, UNESCO Heritage List, Zimbabwe | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: