Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

NOI FELICITARI PENTRU OMER AHMED KARIM BERZINJI-CEL MAI BUN AMBASADOR IN ROMANIA PENTRU ANUL 2013

In data de 7 aprilie 2014 a avut loc intrevederea de lucru intre E.S. Prof.Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Excelenta Sa Omer Ahmed Karim Berzinji, Ambasadorul Irak-ului in Romania-CEL MAI BUN AMBASADOR IN ROMANIA PENTRU ANUL 2013.

 Iraq-Romania Dialogue

In deschiderea intalniri Prof.Dr.Anton Caragea a  reiterat felicitarile din partea partii romane pentru alegerea ambasadorului drept CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2013si dorinta de a continua dialogul consistent si productiv cu Irak-ul, exprimand interesul pentru cresterea schimburilor economice bilaterale si impulsionarea schimburilor politice si culturale intre cele doua tari.

Romania doreste sa reinnoade lunga traditie de cooperare economica si politica cu Irak-ul si considera Irak-ul drept un partener privilegiat in aceasta zona a lumii, a subliniat prof.Anton Caragea .

Raspunzand comentariilor facute de Prof.Dr.Anton Caragea, Excelenta Sa Omer Ahmed Karim Berzinji, Ambasadorul Irak-ului  in Romania a apreciat ca partea irakiana este interesata in cooperarea politica, culturala si economica cu Romania si ca incurajarile primite sunt extreme de importante in relansarea dialogului bilateral.

In continuare, Prof.dr.Anton Caragea si Ambasadorul Omer Ahmed Karim Berzinji  au discutat asupra unui calendar de masuri concrete pentru dezvoltarea relatiei bilaterale.

Dialogul indelungat si deschis, plin de substanta, a fost considerat ca fiind extrem de util ambelor parti, ce si-au afirmat dorinta de a continua in urmatoarea perioada.

April 15, 2014 - Posted by | Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Iraq, Islam, Mass media, News, Open Letter, Orient, Oriental Art, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, Universitati | , , , , , , ,

1 Comment


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: