Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

VIZITA DELEGATIEI ROMANIEI IN QATAR

In perioada 24-28 martie 2014, Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a efectuat o vizita in Statul Qatar, cu ocazia celei de a 11 Conferinte de Dialog Interconfesional.

In cadrul conferintei, Prof.Dr. Anton Caragea a sustinut o comunicare cu tema: rolul tineretului in promovarea dialogului interconfesional si al intelegerii inter-religioase si a condus o masa rotunda pe tema promovarii culturii si a dialogului inter-civilizational.

Muzeul Culturii islamiceMuzeul Culturii Islamice din Doha: un obiectiv cultural de semnificatie mondiala.

Cu ocazia deplasarii in Qatar, Prof. Dr. Anton Caragea a avut o serie de intalniri destinate sa promoveze buna intelegere si cooperarea dintre Qatar si Romania.

camera de comertProfesor Dr. Anton Caragea MA,FINS, EDA la Camera de Comert si Industrie din Qatar

In cadrul discutiilor avute cu conducerea Camerei de Comert si Industrie a Statului Qatar s-au avut in vedere oportunitatile oferite de piata romaneasca, potentialul turistic al Romaniei si investitiile ce se pot face in acest domeniu si necesitatea deschiderii unei banci din Qatar in Romania.

Qatar Television-Abdulaziz Thani Al-Thani

Profesor Dr. Anton Caragea MA,FINS, EDA si Presedintele Televiziunii Nationale din Qatar- Seic-ul Abdulaziz Thani Al-Thani

Un dialog bogat si amplu a avut loc cu Presedintele Televiziunii Nationale din Qatar- Seic-ul Abdulaziz Thani Al-Thani, prilej cu care au fost abordate teme precum: schimbul de programe culturale, de filme si documentare, promovarea imaginii statului Qatar in mass media din Romania si oportunitatea oferirii titlului de Cea Mai Buna Televiziune Culturala pentru televiziunea nationala qatareza.

Dialogul productiv a continuat si la conducerea Agentiei Nationale de Stiri a Qatarului cu Directorul General al agentiei- Ahmed Saad Alboaininsi  unde s-au abordat teme precum: schimbul de informatii, invitarea delegatiilor de jurnalisti romani la evenimenete din Qatar, deschiderea unui birou de informatii al Agentiei de Stiri Qatareze la Bucuresti si promovarea reciproca, promovarea fluxului de stiri din Qatar in presa din Romania si participarea la evenimente internationale.

QATAR News Agency-webs

Profesor Dr. Anton Caragea MA,FINS, EDA si Directorul General al Agentiei Nationale de Stiri a Qatarului-Ahmed Saad Alboaininsi.

 

Vizita in Qatar a mai inclus si o parte culturala: prezentarea unor asezaminte religioase vestite precum: Moscheea Mohammed bin Abdulwahab  si vizita la Muzeul de Cultura Islamica din Doha, un uimitor asezamant cultural, cuprinzand o bogatie de artefacte, piese de reala valoare, totul intr-un ansamblu futurist ce uneste cuceririle tehnicii, puse in slujba promovarii culturii, cu valoarea istoriei islamice, rezultand un ansamblu unic la nivel mondial.

Moscheea Mohammed bin Abdulwahab-Doha

Moscheea Mohammed bin Abdulwahab: unul din centrele de cultura si promovare a islamului

Vizita in Statul Qatar, a Prof.Dr. Anton Caragea, a constituit un moment deosebit in dezvoltarea relatiei bilaterale, in promovarea unei mai bune cunoasteri reciproce si in reluarea si amplificarea relatiei de cooperare dintre Romania si Qatar.

March 28, 2014 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Eastern Europe, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, News, Orient, Oriental Art, Politica externa a Romaniei, Qatar, Relatii Internationale, Tourism, Turism, Turism Medical, Universitati | , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: