Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU 2013 AJUNGE LA IASI PENTRU CARTEA IAR ADEVARUL NE VA FACE LIBERI DE IONEL AGRIGOROAEI

In data de 14 martie 2014, intr-o ceremonie gazduita in cadrul Targului de Carte de la Iasi, comunitatea diplomatica si academica din Romania a onorat prezentarea PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU 2013( ROMANIAN BOOK PRIZE AWARD FOR 2013) pentru cartea IAR ADEVARUL NE VA FACE LIBERI, lucrare a senatorului de Iasi-Ionel Agrigoroaei.

PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI2Senatorul Ionel Agrigoroaei prezinta cartea sa IAR ADEVARUL NE VA FACE LIBERI-laureata PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU 2013

Lucrarea a obtinut acest important titlu de recunoastere culturala, deoarece imbina intr-un mod reusit prezentarea unei sinteze istorice a ultimilor 25 de ani de istorie post-decembrista a Romaniei, cu deosebita experienta politica a autorului si cu un indraznet plan de dezvoltare in viitor a tarii noastre.

Informatiile prezentate ofera o imagine coerenta a marilor probleme ale Romaniei de la criza demografica, pana  la criza economica, birocratia excesiva, lipsa de incredere a populatiei in autoritatile politice si pana la manipularile sistemului judiciar, politic si mass media, in slujba unor trusturi economice si unor grupuri de interese politice ilegitime.

Totodata autorul nu se multumeste cu o critica sterila, indiferent cat de solida si documentata, dar merge cu curaj mai departe, construind imaginea unei Romanii capabile de dezvoltare economica si politica prin forte proprii.

PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI1Sala plina la lansarea cartii IAR ADEVARUL NE VA FACE LIBERI

Pentru acest curaj de a construi un model alternativ de dezvoltare a tarii si pentru dorinta sa de sprijinii dezvoltarea Romaniei si de a propune un plan alternativ de impulsionare a economiei nationale si de purificare a scenei politice, lucrarea reprezinta un fragment de istorie recenta de maxima relevanta.

In plus, prin popularizarea lucrarii in lumea diplomatica si in cadrul tuturor intalnirilor internationale, se ofera publicului international acces direct la informatii de calitate cu privire la potentialul economic si oportunitatile investitionale oferite de tara noastra.

 Prin sinceritatea descrierilor si prezentarea potentialului economic al Romaniei,  lucrarea IAR ADEVARUL NE VA FACE LIBERI  de Ionel Agrigoroaei este astfel o premiera  pe plan national, realizand o misiune de o importanta  deosebita: popularizarea potentialului extraordinar al Romaniei in intreaga lume si sprijinirea inscrierii Romaniei, ca o destinatie economica de reala valoare, pe harta investitionala a Europei.

Prezentarea publica a cartii IAR ADEVARUL NE VA FACE LIBERI  si inmanarea premiului au avut loc in spatiul cultural deosebit al orasului Iasi si in cadrul Targului de Carte de primavara, unul din spatiile remarcabile dedicate promovarii culturii in zona Moldovei.

PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU 20131

Cartea care a primit PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU 2013

Acordarea prestigiosului titlu cultural unui iesean-Ionel Agrigoroaei, a oferit o remarcabila ocazie de proiectare, la scara intregii tari, a statutului de capitala culturala a Romaniei pentru orasul Iasi si o recunoastere a valorilor autentice ale culturii si vietii politice din acest spatiu.

Au sustinut prezentari ale cartii, din partea comunitatii diplomatice- Ambasadorul Statului Qatar in Romania-Saad Al Kobaisi, din partea comunitatii academice si diplomatice, Prof.Dr.Anton Caragea-Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si alte personalitati locale.

Pentru ceremonia publica de inmanare a  PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI  au urcat pe scena Ambasadorul Statului Qatar in Romania-Saad Al Kobaisi si Prof.Dr.Anton Caragea-Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Ambasadorul Statului Qatar, stat invitat oficial la CEREMONIA PREMIULUI DE CARTE AL ANULUI 2013, a prezentat si un un scurt film despre rolul si locul statului Qatar in economia mondiala si in zona Golfului Arabic, prezentare urmarita cu atentie de cei prezenti.

Qatar and RomaniaAmbasadorul Statului Qatar, Saad Al Kobaisi-aplaudat la scena deschisa

Un film de prezentare a activitatii internationale, de reprezentare a Romaniei de catre senatorul Ionel Agrigoroaei-LAUREATUL PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI PENTRU 2013 a starnit totodata interesul publicului.

A urmat apoi o ceremonie de semnare de autografe de catre autorul cartii premiate-senatorul Ionel Agrigoroaei si de catre Ambasadorul Statului Qatar-Saad Al Kobaisi si la care au participat peste 250 de iubitori ai culturii romanesti.

Ceremonia din 14 martie 2014 a adus la un loc pe iubitorii patrimoniului istoric si economic al Romaniei, pe cei ce iubesc cartea si cultura si pe cei ce protejeaza pentru generatiile viitoare bogatiile si patrimoniul cultural al orasului Iasi intr-o adunare imbogatita de prezenta reprezentantilor corpului diplomatic, dornic sa cunoasca potentialul,  bogatiile si adevarata istorie a Romaniei.

March 17, 2014 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomacy, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Foreign policy, Institute of International Relations and Economic Cooperation, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, International Relation, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Politica externa a Romaniei, PREMIUL DE CARTE AL ROMANIEI, Relatii Internationale, ROMANIAN BOOK AWARD FOR 2013, Universitati | , , , , , , , , , ,

1 Comment

  1. […] din Targoviste-Conf.Dr. Calin Oros, si echipa sa manageriala si un grup de senatori romani(condusi de laureatul PREMIULUI DE CARTE AL ROMANIEI-senatorul Ionel Agrigoroaei), iar din partea irakiana a participat si o delegatie din […]

    Pingback by DINEU DE GALA LA RESEDINTA AMBASADORULUI IRAKIAN IN ONOAREA ELITEI CULTURALE « Centrul Diplomatic/Diplomatic Center | March 2, 2015


Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: