Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG INTRE ROMANIA SI URUGUAY

In data de 6 martie 2014 a avut loc o intrevedere amicala si de cooperare  intre Prof. Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si Excelenta Sa Manuel Vieira– Ambasador al Republicii Orientale a Uruguayului in Romania.

Uruguay-Romania

Prof. Dr. Anton Caragea si-a exprimat aprecierea pentru rolul de promotor economic si cultural pe care Uruguay-ul il joaca in zona Americii de Sud si a subliniat interesul cu care Romania urmareste toate evolutiile din Uruguay, incluzand masurile de consolidare si diversificare a dezvoltarii economice,  precum si masurile de dezvoltare sociala si culturala luate de guvern in ultima perioada de timp.

Ambasadorul Manuel Vieira, a multumit pentru incurajarile primite si pentru deschiderea clar afirmata a poporului roman fata de cultura si civilizatia Uruguayului.

Intre cele doua natiuni exista o dorinta reciproca de cunoastere si cooperare, de deschidere si amplificare a relatiei bilaterale, a apreciat Manuel Vieira.

 Pe aceasta baza se poate gandi dezvoltarea relatiilor economice si construirea de noi punti de dialog intre Romania si Republica Orientala a Uruguay-ului.

Partile au apreciat ca intre Romania si Republica Orientala a Uruguay-ului exista o larga arie de interese comune, menite a garanta o buna intelegere intre doua tari, iar acum exista momentul propice pentru reluarea dialogului si dezvoltarea lui.

In cadrul discutiei s-au stabilit ca repere ale activitatii bilaterale: dechiderea de consulate onorifice ale Republicii Orientale a Uruguay-ului in principalele regiuni istorice ale Romaniei, o miscare necesara pentru amplificarea relatiilor diplomatice bilaterale si deschiderea unui Consiliu de Afaceri bilateral pentru impulsionarea relatiilor comerciale, turistice si economice dintre cele doua tari.

Discutia a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Dialogul de succes promite relansarea unei directii de actiune diplomatica a Romaniei spre zona Republica Orientala a Uruguay-ului.

March 17, 2014 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: