Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

AMBASADORUL IRAKIAN:OMER BERZINJI SELECTIONAT DREPT CEL MAI BUN AMBASADOR PENTRU 2013

In data de 27 februarie 2013, la sediul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica ( IRICE), consiliul academic si parlamentar al IRICE, sub conducerea Prof.Dr. Anton Caragea, s-a intrunit pentru a lua in discutie alegerea celui mai bun ambasador pentru anul 2013.

Principalele  criterii sunt: activitatea de promovare a statului respectiv, gradul de recunoastere interna a personalitatii ambasadorului, importanta relatiilor bilaterale, relevanta actiunilor de cooperare bilaterala initiate etc.

BEST AMBASSADOR FOR 2013-Omer Berzinji

Profesor Dr.Anton Caragea-Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica,E.S. Omer Berzinji-Ambasadorul Irak-ului (CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2013), Senator-Presedinte Ionel Agrigoroaei.

Luand in calcul toate aceste elemente, in unanimitat consiliul academic a decis alegerea Excelentei Sale Ambasadorul Irak-ului-Omer Berzinji pentru titlul de CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2013.

Consiliul academic si parlamentar a luat in calcul rolul ambasadorului Omer Berzinji in realizarea vizitei ministrului afacerilor externe al Irakului dl. Hoshyar Zebari in  octombrie 2013, invitarea primei delegatii a departamentului de externe al Guvernului din Kurdistan in Romania (delegatie condusa de directorul departamentului-dl. Falah Mustafa Bakir), cresterea numarului de delegatii economice, politice si culturale intre cele doua tari, astfel incat, intr-un singur an (2013), numarul de delegatii irakiene ce au vizitat Romania, a depasit totalul delegatiilor din ultimii zece ani.

Pentru toate aceste realizari si pentru a ilustra totodata prietenia traditionala romano-irakiana si interesul crescut al Romaniei pentru stimularea relatiilor bilaterale si promovarea lor in continuare, consilul academic a decis sa organizeze, in cadrul Parlamentului Romaniei, ceremonia de inmanare publica si de recunoastere a meritelor Excelentei sale-Omer Berzinji drept CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2013.

Ceremonia va marca rolul sau in promovarea relatiei bilaterale Romania-Irak,

 Iraq Ambassador-Omer Berzinji

E.S. Omer Berzinji-Ambasadorul Irak-ului (CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2013), Profesor Dr.Anton Caragea-Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Senator-Presedinte Ionel Agrigoroaei.

In data de 28 februarie 2013, o delegatie academica si parlamentara condusa de Prof.Dr. Anton Caragea-Director IRICE si de senatorul Ionel Agrigoroaei-Presedinte al comisiei senatoriale, a comunicat in mod oficial Excelentei sale Omer Berzinji-Ambasadorul Republicii Irak in Romania, decizia unanima de acordare a titlului de CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2013 pentru eforturile sale diplomatice, incununate de succes si i-au urat sa continue activitatea sa in promovarea rolului si a imaginii Irakului in Romania.

Excelenta Sa dl. Ambasador Omer Berzinji si-a exprimat bucuria fata de aceasta decizie, in care a declarat ca vede in primul rand o confirmare a pozitiei Irakului in lume, a eficientei vizitei dlui. Hoshyar Zebari- Ministrul Afacerilor Externe al Irakului in Romania si a prestigiului de care tara sa se bucura in inima poporului roman.

Nu e meritul meu, a declarat modest ambasadorul, ci al tarii mele, care este onorata prin acest titlu si prin aceasta alegere.

Dialogul a continuat pe tema pregatirii ceremoniei oficiale, sub patronajul Parlamentului Romaniei si a oportunitatilor de cooperare parlamentara, diplomatica si economica dintre cele doua tari, pentru a dezvolta in permanenta relatia intre Romania si Irak, o relatie fundamentala pentru politica romaneasca in zona Orientului Mijlociu.

Advertisements

March 5, 2014 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: