Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

RELATIA ROMANIA-KURDISTAN IN CENTRUL DIALOGULUI DIPLOMATIC

Cu ocazia vizitei Excelentei Sale Hoshyar Zebari-Ministrul Afacerilor Externe al Irakului in Romania a efectuat o vizita de lucru in tara noastra si Ministrul pentru Relatii Internationale al Guvernului Regional al Kurdistanului-Falah Mustafa Bakir.

KURDISTAN-ROMANIA

Profesor Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Falah Mustafa Bakir-Ministrul pentru Relatii Internationale al Guvernului Regional al Kurdistanului

In marja acestei vizite Profesor Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a avut o discutie cu dl. Ministru Falah Mustafa Bakir cu privire la dezvoltarea relatiilor bilaterale dintre Romania si Kurdistan, in cadrul mai larg al relatiei Romania-Irak.

In cadrul discutiilor au fost atinse teme precum : dezvoltarea relatiilor culturale si academice intre Kurdistan si Romania, deschiderea de cursuri de pregatire a personalului diplomatic si academic din cadrul guvernului regional al Kurdistanului, crearea unui grup parlamentar de prietenie intre cele doua parlamente si a fost trecut in revista si potentialul cooperarii economice bilaterale.

E.S. Falah Mustafa Bakir a subliniat istoricul cooperarii educationale si totodata a marcat importanta similitudinilor istorice ce unesc Romania si Kurdistanul precum : lupta pentru democratie si impotriva dictaturii, apreciind ca exista baza necesara pentru o relatie in continua dezvoltare.

E.S. Profesor Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a convenit asupra necesitatii impusionarii dialogului bilateral si a exprimat felicitari pentru eforturile depuse de dl. Ministru Falah Mustafa Bakir pentru promovarea imaginii corecte si pozitive a Kurdistanului in lume.

Totodata Profesor Dr.Anton Caragea a subliniat importanta vizitei  Ministrului Hoshyar Zebari  pentru relatia bilaterala si a exprimat cele mai calde aprecieri si pentru organizarea ireprosabila a vizitei Ministrului Afacerilor Externe al Irakului in Romania de catre intreg personalul ambasadei Irak-ului in Romania in frunte cu Excelenta Sa Ambasadorul Omer Berzinji.

 

prietenie romano-irakiana

Profesor Dr.Anton Caragea il felicita pe Ambasadorul Irak-ului-Omer Berzinji pentru o vizita de exceptie  

Relatia intre Irak si Romania devine o piatra de hotar, in cadrul relatiilor diplomatice ale tarii noastre cu Orientul Mijlociu, a apreciat Prof.Dr.Anton Caragea.

Advertisements

October 7, 2013 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: