Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

SENATOAREA VASILICA STELIANA MIRON, VICE-PRESEDINTE AL GRUPUL DE PRIETENIE ROMANIA-LAOS, INAUGUREAZA PRIMUL CONSILIU DE AFACERI BILATERAL

Astazi, cand aniversam un moment al maturitatii in relatia Romania-Laos, putem marca o serie de elemente ce au facut din aceasta relatie o structura de succes pentru diplomatia romaneasca.

 

Senator Miron

 

Inaugurarea Consiliului de Afaceri Romania-Laos, primul pentru intreaga regiune, marcheaza dezvoltarea sustinuta si serioasa a relatiilor noastre economice bilaterale.

Dezvoltarea relatiei diplomatice prin constituirea Consulatului onorific si unirea, in aceeasi persoana a dl. Mihai Prundianu, a structurilor economice si diplomatice, este un model de succes pe care as dori sa il vad replicat in relatia tarii noastre cu toate tarile din regiune si cu restul partenerilor nostrii diplomatici.

Alegerea Laos-ului a fost o alegere constienta si de succes.

Nu doar pentru ca  Laosul are maturitatea politica si stabilitatea necesara unei dezvoltari sustinute,  dar impleteste aceasta putere politica cu o economie in rapida si constanta dezvoltare, ce ramane imuna la actuala criza economica mondiala.

Vizita la nivel inalt organizata in acest an de dl. prof.dr. Anton Caragea a dat si profunzime si dialogul uman necesar pentru aceasta rapida dezvoltare.

Urmatorul program de vizite ce include un schimb de vizite intre ministrii afacerilor de externe si o noua vizita a unei delegatii romane in Laos ce va include si parlamentari sub conducerea Prof.dr. Anton Caragea va aduce  continuitatea acestui dialog si a acestei relatii in perpetua dezvoltare.

Grupul de prietenie parlamentara Romania-Laos  va aduce intregul sau sprijin Consiliului de Afaceri Romania-Laos si domnului Presedinte Mihai Prundianu, un om de reala valoare ce merita increderea noastra.

Va felicitam domnule Presedinte Mihai Prundianu si va uram succes in constituirea si conducerea  Consiliului de Afaceri Romania-Laos.

September 17, 2013 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Leaders, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, News, Orient, Oriental Art, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, Universitati | , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: