Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

PRESEDINTELE GRUPULUI DE PRIETENIE ROMANIA-LAOS-IONEL AGRIGOROAEI ISI EXPRIMA SPRIJINUL PENTRU COOPERAREA ECONOMICA

Suntem astazi martorii unui moment deosebit, nu doar in relatia Romania-Laos, dar si in relatia Romania-Asia de Sud-Est,  deoarece prin  inaugurarea Consiliului de Afaceri Romania-Laos se deschide prima punte de cooperare  economica institutionalizata intre tara noastra si aria Asiei de Sud-Est.

Presedinte Romania-Laos

Mai mult prin coroborarea consiliului de afaceri cu deschiderea unui consulat onorific in Romania se obtine o prezenta atat economica cat si diplomatica puternica si se ofera un semnal politic privind importanta relatiei bilaterale.

Laosul a devenit rapid principalul partener diplomatic al tarii noastre in regiune  si devine o prezenta economica tot mai importanta.

As mentiona ca o proba suplimentara pentru soliditatea acestei relatii ca Laos-ul este singura tara din regiune ce isi deschide un consulat onorific in Romania si ca vom avea pana la finele acestui an si prima intalnire oficiala la nivel al ministrilor de externe in tara noastra.

Ca atare a fost o decizie naturala a structurilor parlamentare de a oferii intregul lor sprijin pentru deschiderea Consiliului de Afaceri Romania-Laos si in viitor pentru consolidarea dimensiunii politice si parlamentare a acestei cooperari.

In plus trebuie sa salut si decizia alegerii Domnului Mihai Prundianu in fruntea Consiliului de Afaceri Romania-Laos.

O personalitate cunoscuta a lumii economice, un om de anvergura intelectuala si politica dl. Mihai Prundianu aduce si o inestimabila cunoastere a zonei dobandita in nenumarate misiuni economice in Asia de Sud-Est.

Sub aceste auspicii favorabile nu pot decat sa fiu sigur ca vom avea o dimensiune economica exceptionala pentru o relatie politica si diplomatica extrem de importanta pentru noi romanii: relatia Romania-Laos.

As mai mentiona un singur element, anume semnificatia pe care acest eveniment o are pentru diplomatia parlamentara romaneasca.

Implicarea diplomatiei parlamentare poate fi mandra de aceste rezultate deosebite : deschiderea primului Consiliu de Afaceri al regiunii, deschiderea primului  oficiu consular onorific in Romania al unei tari din aceasta regiune  sunt toate rezultatele unei vizite oficiale realizate la inceputul lunii mai 2013, in organizarea Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si sub patronajul dl.prof.dr. Anton Caragea.

Vizita a demonstrat relevanta si rezultatele practice pe care le poate avea o delegatie ce include si o puternica componenta parlamentara.

Este ca atare o bucurie pentru mine sa adresez salutul grupului de prietenie Romania –Laos, salut al Parlamentului si sa il asigur pe dl. Presedinte Mihai Prundianu de intreg sprijinul nostru parlamentar in activitatea pe care o va desfasura.

President Romania-Laos

Advertisements

September 17, 2013 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Leaders, Mass media, Orient, Piata imobiliara, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, United Nations Global Compact, Universitati, WORLD BEST TOURIST DESTINATION AWARD | , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: