Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG ROMANIA-SUDAN

In data de 9 iulie 2013 a avut loc intrevederea protocolara intre Prof.Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si  Mohamed Eltayeb Gasmalla- Ambasador al Republicii Sudan in Romania.

Europe-Sudan

Prof.Dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale  cu ocazia inceperii mandatului domnului Mohamed Eltayeb Gasmalla si a apreciat ca Sudanul poate fi principalul partener al tarii noastre in zona Africii de Nord.

Totodata, Prof.Dr. Anton Caragea a apreciat ca relatia dintre Romania si Sudan poate fi bazata pe o larga arie de interese comune: exploatarea petrolului, imbunatatirile funciare, educatia si un dialog politic sunt elemente ce pot face duce la dezvoltarea relatiilor romano-sudaneze.

In ultimii ani dialogul bilateral a cunoscut o stagnare ce trebuie depasita si trebuie dezvoltate noi si noi arii de cooperare.

Excelenta Sa Mohamed Eltayeb Gasmalla  a apreciat incurajarile venite din partea Prof.Dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea sudaneza este similara : dezvoltarea relatiilor cu Romania si extinderea dialogului bilateral este binevenita si o prioritate a mandatului sau.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Dialogul a pus bazele  unei mandat de succes pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Sudan si promite imbunatatirea rapida a relatiei bilaterale.

Advertisements

July 22, 2013 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, Informations, International Relation, Mass media, News, Politics | , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: