Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG ROMANIA-LIBAN

In data de 11 iulie 2013 a avut loc intrevederea protocolara, de prezentare, intre Prof.Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si d-na. Rana Mokaddem, Ambasadoare Libanului in Romania.

Europe-Lebanon

Prof.Dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale,  cu ocazia inceperii mandatului doamnei Rana Mokaddem, realizand totodata o descriere sintetica a relatiei bilaterale si a nevoii de dezvoltare a cooperarii culturale, economice si politice intre cele doua tari.

Acum exista momentul propice pentru reluarea dialogului bilateral si ridicarea lui la nivelul asteptarilor celor doua popoare, deoarece exista vointa politica bilaterala necesara acestei dezvoltari.

Excelenta Sa  D-na. Rana Mokaddem a apreciat  cu satisfactie incurajarile venite din partea Prof.Dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea libaneza este similara : Libanul trebuie sa fie economic, cultural si politic unul din partenerii principali ai Romaniei in zona Orientului Mijlociu.

Dialogul a continuat pe teme concrete, fiind analizate principalele arii de actiune economica interesante bilateral.

In cursul dialogului a avut loc o analiza a relatiilor economice, politice si culturale dintre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

July 22, 2013 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: