Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG PRIETENESC: ROMANIA-VENEZUELA

In data de 8 iulie 2013 a avut loc intrevederea protocolara intre Prof.Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si d-nul. Victor R.Carazo – Ambasador al Republicii Bolivariene Venezuela in Romania.

Europe-Venezuela

Prof.dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale  cu ocazia inceperii mandatului domnului Victor R.Carazo,  apreciind ca intre Romania si Venezuela exista o larga arie de interese comune menite a garanta o buna intelegere intre doua tari. Relatia intre Romania si Venezuela trebuie sa fie un exemplu pentru relatia intre Romania si America Latina.

Daca in ultimii 15-20 de ani dialogul bilateral a stagnat, in ultimii ani acesta a redevenit activ si acum exista momentul propice pentru reluarea acestuia si dezvoltarea lui.

Excelenta Sa Victor R.Carazo a apreciat incurajarile venite din partea Prof.Dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea Venezuelei este similara : Romania trebuie sa isi ocupe economic, cultural si politic locul privilegiat in relatia cu Venezuela.

Dialogul a continuat pe teme concrete de analiza a relatiilor economice, politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.   

Dialogul a pus bazele  unei mandat de succes pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Venezuela si promite relansarea unei directii de actiune diplomatica a Romaniei spre zona Americii Latine.

Advertisements

July 22, 2013 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: