Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG ROMANIA-BRAZILIA

In data de 31 mai 2013 a avut loc o intrevedere amicala intre Prof.Dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si Raymundo Magno, Ambasadorul Republicii Federale a Braziliei in Romania.

Brazil-ECTT webs

Prof.Dr.Anton Caragea a prezentat o analiza a relatiei bilaterale,  apreciind ca Brazilia poate fi un important partener economic si politic pentru Romania in America Latina si ca preparativele pentru marcarea a 85 de ani de relatii diplomatice bilaterale se constituie in momente importante in calendarul bilateral, a apreciat Prof.Dr.Anton Caragea.

Relatia intre Romania si Brazilia are posibilitatea de a fi un exemplu, pentru construirea unei zone de schimburi culturale si economice intre Romania si zona Americii de Sud.

Exista acum momentul propice pentru reluarea dialogului bilateral si ridicarea lui la nivelul asteptarilor celor doua popoare, a apreciat prof.dr.Anton Caragea, deoarece exista atat vointa politica bilaterala cat si cadrul economic si legislativ necesar acestei dezvoltari.

Excelenta Sa Raymundo Magno a apreciat incurajarile venite din partea Prof.Dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea braziliana este similara : Romania trebuie sa isi preia economic, cultural si politic locul privilegiat in relatia cu Brazilia.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale dintre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Principalele teme au vizat dezvoltarea cooperarii turistice bilaterale, cresterea volumului schimburilor economice si a investitiilor reciproce si constituirea unui cadru formal de incurajare a cooperarii economice, mai buna exploatare a potentialului turistic brazilian, relansarea schimburilor culturale bilaterale si marcarea in mod festiv a celor 85 de ani de relatii diplomatice bilaterale.

Dialogul s-a desfasurat intr-o atmosfera deschisa si prietenesca.

June 12, 2013 - Posted by | Foreign policy | , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: