Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

SPECTACOLUL: DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE ISI ASTEAPTA VIZITATORII IN ROMANIA

Conectand imaginatia si gandirea este cea mai buna speranta pentru progres si pentru succesul si existenta pasnica a generatiilor viitoare.

Inaltimea Sa Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Conducatorul Dubai-ului.

Dubai_3 web

4 aprilie 2013 este data la care comunitatea culturala si politica a Romaniei   va sarbatorii, in mod festiv, realizarile extraordinare ale orasului DUBAI, din Emiratele Arabe Unite, in cadrul Expozitiei DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE.

Expozitia, DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE, este menita a exprima sprijinul romanesc pentru alegerea Dubai-ului drept gazda a WORLD EXPO2020 si pentru a prezenta, in premiera, publicului romanesc noua si impresionanta imagine a Dubaiului, capitala a emiratului cu acelasi nume, din cadrul Emiratelor Arabe Unite.

Dubai-ul este unul din cele mai mari orase ale lumii , un adevarat megapolis, specific secolului XXI, ce a devenit rapid una din cele mai importante, vizionare , frumoase si functionale capitale ale lumii.

In plus, Dubai-ul se mandreste cu pozitia sa unica de punte, intre piata in dezvoltare rapida a Chinei, oportunitatile oferite de continentul african si zona de dezvoltare a Americii Latine.

 Punte intre bogata Europa si pietele emergente, Dubai-ul este alegerea naturala pentru capitala Expozitiei Mondiale.

DUBAI webs

Cuprinzand peste 200 de nationalitati, fiind un centru de prim rang al finantelor mondiale si primind aproape 10 milioane de vizitatori anual si peste 51de milioane de calatori in tranzit si fiind in mod constant intre primele 10 orase vizitate din lume, Dubai-ul este liderul natural al competitiei pentru EXPOZITIA MONDIALA.

Tema generoasa alesa de Dubai pentru EXPOZITIA MONDIALA : CONECTAM MINTILE. CONSTRUIND VIITORUL ! ofera posibilitatea de a avea o varietate de teme in cadrul expozitiei precum : protectia mediului, dezvoltarea economica, turismul si osmoza culturilor si religiilor intr-un mediu al tolerantei etc.

Bucurestiul, capitala Romaniei, gazduieste Expozitia DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE  tocmai pentru a ilustra importanta strategica a relatiei Romania-Emiratele Arabe Unite, dar si pentru a arata infratirea intre cele doua orase si sentimentul ca cele doua tari isi construiesc un destin comun de prietenie si cooperare.

In cadrul expozitiei DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE va fi anuntat sprijinul Romaniei pentru orasul Dubai si pentru buna desfasurare a EXPOZITIEI MONDIALE in Emirate.

DUBAI web

Sprijinul va fi anuntat de catre Presedintele Camerei Deputatilor- Valeriu Zgonea, de catre reprezentantii Senatului Romaniei, ai Guvernului si ai Ministerelor Mediului, Educatiei, Culturii, Turismului, institutiilor academice si de cultura si ai tuturor reprezentantilor partidelor politice prezente in Parlament .

Este un moment de unitate, pentru a sarbatorii un oras numit ″o minune a lumii″, oras construit de cei mai mari arhitecti ai mileniului (printre care si britanicul Norman Foster, ce a participat si la constructia capitalei Kazahstanului-Astana-Gazda a Expozitiei Mondiale din 2017 ), oras care, din punct de vedere strategic marcheaza centrul noului Drum al Matasii si al coridorului economic Sud-Sud, coridor ce cuprinde aproape 50% din bogatia mondiala.

In plus, pentru a-si sublinia destinul mondial, Dubai-ul si-a ales o tema indrazneata si generoasa : CONECTAM MINTILE. CONSTRUIND VIITORUL ! pentru Expozitia Internationala EXPO2020.

Expozitia DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE este cea de a-2-a prezentare a unui oras  capitala pentru publicul romanesc, este primul oras din zona Orientului Mijlociu si din zona Golfului Arabic prezentat international si reprezinta una din cele mai ample manifestari culturale din ultimii ani, dedicate unui oras ce a avut loc in Romania in ultimii 30 de ani.

Vizitatorii vor putea vedea constructii apreciate  in plan  international precum: Burj al Arab, Burj Khalifa ( 54 de milioane de vizitatori anual), Dubai Trade Center-Jebel Ali si vechiul oras Dubai , stramtoarea  Dubai si alte edificii ce au facut ca orasul sa fie clasat intre primele 10 din lume.

expo2020

DUBAI-CAPITALA EXPOZITIEI MONDIALE va asteapta pentru o saptamana ( 4-11 aprilie 2013)  in inima Bucurestiului, ca un simbol al prieteniei ce uneste Europa si Asia , Romania si Emiratele Arabe Unite .

March 25, 2013 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: