Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

O DECIZIE ISTORICA: VICE PRIM-MINISTRUL ROMANIEI DEVINE PRESEDINTELE GRUPULUI PARLAMENTAR ROMANIA-KAZAHSTAN

In data de 14 Februarie 2013, a fost finalizat procesul de selectare si numire a membrilor grupurilor parlamentare de prietenie dintre Romania si alte state.

Grupurile Parlamentare de Prietenie  sunt extreme de importante in construirea de relatii politice si parlamentare puternice intre Romania si celelalte state.

Profesor dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, a preluat organizarea acestor grupuri pentru tarile ce au o semnificatie politica si strategica speciala pentru Romania.

Intre statele ce au o importanta strategica pentru Romania este Kazahstanul si in data de 14 februarie 2013, la Palatul Victoria al Guvernului Romaniei, a avut loc numirea oficiala a Presedintelui Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Kazahstan.

A.Caragea-G.Oprea-Talgat Kaliyev

Prof.dr.Anton Caragea, Director IRICE , Vice Prim Ministrul Romaniei G-ral Gabriel Oprea si Insarcinatul cu afaceri al Kazahstanului in Romania: Talgat Kaliyev ( de la stanga la dreapta)

Presedintele  Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Kazahstan a fost numit Generalul Gabriel Oprea- Vice Prim Ministru al Guvernului Romaniei, o decizie de semnificatie istorica, deoarece niciodata in istoria Romaniei, un vice-prim ministru nu a preluat un astfel de rol.

Numirea este o dovada a  importantei si dimensiunii strategice  pe care a capatat-o relatia Romania-Kazahstan,  a declarat in deschiderea ceremoniei Profesor dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Generalul Gabriel Oprea- Vice Prim-Ministru al Guvernului Romaniei, a declarat ca numirea sa in calitate de Presedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Kazahstan are acordul Primului Ministru al Guvernului Romaniei si este o masura destinata a arata intregii comunitati internationale statutul singular al relatiei Romania-Kazahstan, relatie unica pentru Romania, caci azi Kazahstanul este cel mai important partener politic si economic al Romaniei.

Este un fapt unic in istoria Romaniei ca un Vice Prim Ministru sa preia responsabilitatea dezvoltarii relatiei cu o singura tara, dar este si un semnal ca relatia Romania-Kazahstan este o relatie unica si speciala, a concluzionat Generalul Gabriel Oprea- Vice Prim Ministru al Guvernului Romaniei.

Excelenta sa, Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania-Talgat Kaliyev si-a prezentat felicitarile sale pentru noul Presedinte al  Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Kazahstan, Generalul Gabriel Oprea- Vice Prim Ministru al Guvernului Romaniei.

Gabriel Oprea

Vice Prim-Ministrul Romaniei G-ral Gabriel Oprea si Insarcinatul cu afaceri al Kazahstanului in Romania-Talgat Kalieyv: relatia Romania-Kazahstan este o relatie unica

 

Conducerea Kazahstanului intelege semnificatia si importanta acestui pas luat de Romania, in directia consolidarii relatiei cu Kazahstanul, a declarat Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania-Talgat Kaliyev.

In aceasta atmosfera amicala, Vice Prim Ministrul Guvernului Romaniei si Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului au discutat problemele relatiei bilaterale si au discutat si dimensiunea economica a relatiei dintre cele doua state in cadrul Consiliului de Afaceri Romania-Kazahstan si au discutat despre proiectele concrete destinate sa intareasca relatia bilaterala in urmatoarea perioada.

Ceremonia s-a finalizat cu declaratia Presedintelui  Grupului Parlamentar de Prietenie Romania-Kazahstan, Generalul Gabriel Oprea- Vice Prim-Ministru al Guvernului Romaniei, ce a apreciat ca : este interesul national al Romaniei ca parteneriatul strategic cu Kazahstanul sa continue a fi dezvoltat in viitor.

February 26, 2013 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: