Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

COOPERARE IN DOMENIUL ECONOMIC INTRE ROMANIA SI KAZAHSTAN

In data de 30 ianuarie 2013, in organizarea prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, a avut loc intalnirea intre Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania-Talgat Kaliyev si Ministrul Turismului, Mediului de Afaceri si Intreprinderilor Mici si Mijlocii-D-na Maria Grapini .

Ministerul Turismului

Prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Ministrul Turismului, Mediului de Afaceri si Intreprinderilor Mici si Mijlocii-D-na Maria Grapini si Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania-Talgat Kaliyev ( de la stanga la dreapta)

 

In cadrul intalnirii Excelenta sa Talgat Kaliyev a multumit pentru sustinerea acordata de catre Romania  candidaturii capitalei Kazahstanului, Astana, pentru Expozitia Universala din 2017 si pentru organizarea la Bucuresti a Expozitiei de arta : Astana –Capitala Viitorului . Cu aceasta ocazie au fost trecute in revista proiectele concrete de participare a Romaniei la Expozitia Universala de la Astana. Totodata ambasadorul Kazahstanului a prezentat deschiderea Consiliului de Afaceri Romania-Kazahstan in luna octombrie 2012 si rolul capital al acestei institutii in dialogul economic bilateral.

D-na Ministru Maria Grapini a observat ca Romania trebuie sa depuna si va depune in continuare toate eforturile necesare pentru dezvoltarea relatiei strategice Romania –Kazahstan  si pentru dezvoltarea cooperarii economice intre cele doua tari in cadrul Consiliului de Afaceri Romania-Kazahstan si a discutat apoi proiecte concrete de dezvoltare a relatiei bilaterale in perioada urmatoare.

Apoi Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului-Talgat Kaliyev a fost invitat sa participe la discutia intre prof.dr.Anton Caragea si D-na Ministru Maria Grapini privind stabilirea prioritatilor pentru perioada urmatoare si strategia de turism europeana si romaneasca pentru perioada anului 2013.

In cadrul strategiei pentru dezvoltarea turismului au fost trecute in revista excursiile ambasadorilor pentru anul 2013 si participarea Romaniei la marile proiecte europene si la nominalizarea organizatorului  World Expo 2020.

Consultari Ministerul Turismului

February 4, 2013 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: