Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

ROMANIA-QATAR : UN DIALOG AL PRIETENIEI

In data de 23 septembrie 2012 a avut loc intrevederea protocolara, de prezentare,  intre prof.dr.Anton Caragea , Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si domnul Sad Mohamed Sad Al-Kobaisi, Ambasadorul Statului Qatar in Romania.

 Prof.dr.Anton Caragea , Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si domnul Sad Mohamed Sad Al-Kobaisi, Ambasadorul Statului Qatar in Romania

Prof.dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale,  cu ocazia preluarii mandatului de ambasador in Romania de catre Excelenta Sa Sad Mohamed Sad Al-Kobaisi , apreciind ca Statul Qatar  poate fi un important partener economic si politic pentru Romania in zona Orientului Mijlociu.

Relatia intre Romania si Qatar  are posibilitatea de a fi un exemplu, pentru construirea unei zone de schimburi culturale si economice intre Romania si zona Orientului Mijlociu.

Exista acum momentul propice pentru a construi un dialog bilateral sustinut si a obtine consolidarea lui la nivelul asteptarilor celor doua popoare, a apreciat prof.dr.Anton Caragea , deoarece exista atat vointa politica bilaterala, clar subliniata,  cat si cadrul economic si legislativ necesar acestei dezvoltari.

Excelenta Sa  Domnul Sad Mohamed Sad Al-Kobaisi a multumit pentru incurajarile venite din partea Prof.dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea qatareza este similara : Romania trebuie sa se constituie economic, cultural si politic intr-un partener de prim rang in relatia cu Qatarul.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a stadiului prezent al relatiilor economice, politice si culturale dintre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Principalele teme au vizat: cooperarea economica, facilitarea investitiilor, dezvoltarea cooperarii turistice , mai buna exploatare a potentialului turistic din Qatar si lansarea schimburilor culturale bilaterale.

Dialogul prietenesc, plin de caldura sufleteasca a pus bazele  unei mandat de succes pentru dezvoltarea unei relatiei intre Romania si Qatar si promite lansarea unei dialog robust din punct de vedere diplomatic si economic intre Romania si Qatar.

October 8, 2012 - Posted by | Diplomacy, Economy, Foreign policy, History, Informations, International Relation, Leaders, Mass media, News, Politics | , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: