Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

VIZITA MINISTRULUI TRANSPORTURILOR DIN IRAK IN ROMANIA.

In perioada   10-12  septembrie 2012  a avut loc vizita in Romania a Ministrului Transportului din Irak, Excelenta Sa Hadi Al-Amiri,  insotit de o larga delegatie ministeriala.

Delegatia irakiana condusa de Ministrul Transporturilor- Hadi Al-Amiri si de Ambasadorul Irakului in Romania- Mohammed Saeed Al-Shakarchi

Delegatia irakiana a avut intrevederi la Ministerul Transporturilor din Romania,  a efectuat vizite la santierele navale de la Mangalia si la fabricile de material rulant pentru caile ferate.

Totodata delegatia irakiana a participat la un dejun de lucru cu o delegatie a Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, condusa de prof.dr.Anton Caragea si cu o delegatie a Ministerului Transporturilor din Romania.

Dejunul de lucru s-a desfasurat intr-o atmosfera deschisa si amicala, ce a prilejuit un bogat schimb de informatii si de proiecte practice  pentru dezvoltarea relatiei economice bilaterale.

Profesor dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica a apreciat in discursul sau eforturile incununate de succes ale Ministrului Transporturilor din Irak in derularea Proiectului Aeroportului Eufratului de Mijloc, precum si vizita incununata de rezultate apreciabile in Romania.

Vizita unei impresionante delegatii ministeriale si discutiile substantiale derulate cu aceasta ocazie realizeaza o baza solida pentru o ampla dezvoltare a relatiilor economice bilaterale.

In aceasta privinta trebuie scoase in evidenta eforturile constante ale Excelentei Sale Mohammed Saeed Al-Shakarchi,  Ambasadorul Irakului in Romania , eforturi notate si apreciate de partea romana a concluzionat prof.dr. Anton Caragea.

Delegatia irakiana in vizita la santierele navale de la Mangalia

Vizita de succes a delegatiei ministeriale irakiene se constituie intr-o noua etapa pentru refacerea legaturilor economice solide ce uneau Irakul si Romania.   

September 21, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institute of International Relations and Economic Cooperation, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Islam, Mass media, Orient, Piata imobiliara, Relatii Internationale, Universitati | , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: