Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

ROMANIA-MALAEZIA :NOI OPORTUNITATI DE COOPERARE

In data de 27 iunie 2012 a avut loc o intrevedere intre prof.dr.Anton Caragea , Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si domnul Mohd Fareed Zakaria ,  Insarcinatul cu Afaceri al Malaeziei in Romania.

Prof.dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale,  cu ocazia numirii de catre autoritatile malaeziene a unui nou ambasador in Romania ,  apreciind ca Malaezia  poate fi un important partener economic si politic pentru Romania in Asia.

Numirea unui nou ambasador in Romania, pregatirea vizitei ministrului afacerilor externe si preparativele pentru marcarea a 55 de ani de independenta ai Malaeziei sunt toate momente importante in relatia bilaterala, a apreciat prof.dr.Anton Caragea .

Relatia intre Romania si Malaezia are posibilitatea de a fi un exemplu, pentru construirea unei zone de schimburi culturale si economice intre Romania si zona asiatica.

Exista acum momentul propice pentru reluarea dialogului bilateral si ridicarea lui la nivelul asteptarilor celor doua popoare, a apreciat prof.dr.Anton Caragea , deoarece exista atat vointa politica bilaterala cat si cadrul economic si legislativ necesar acestei dezvoltari.

Excelenta Sa  domnul Mohd Fareed Zakaria a apreciat incurajarile venite din partea Prof.dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea malaeziana este similara : Romania trebuie sa isi preia economic, cultural si politic locul privilegiat in relatia cu Malaezia.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale dintre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Principalele teme au vizat dezvoltarea cooperarii turistice bilaterale, mai buna exploatare a potentialului turistic malaezian, organizarea de calatorii de informare pentru presa si principalii operatori turistici interesati de explorarea  posibilitatilor oferite de industria turistica din Malaezia, relansarea schimburilor culturale bilaterale si marcarea in mod festiv a celor 55 de ani de independenta ai Malaeziei.

Dialogul a pus bazele  unei mandat de succes pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Malaezia si promite relansarea unei directii de actiune diplomatica si economica a Romaniei .

July 5, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Orient, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, United Nations Global Compact, Universitati, WORLD BEST TOURIST DESTINATION AWARD | , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: