Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

VIZITA DELEGATIEI PARLAMENTARE IRAKIENE IN ROMANIA

In perioada 18-20 iunie 2012 o delegatie a Parlamentului Irakian a efectuat o vizita in Romania.

Delegatia parlamentara irakiana, condusa de dl. Mansour Abdulrazaq al Tameemi si reprezentand Comisia pentru Regiuni si Governorate din cadrul Parlamentului de la Bagdad  a avut, in data de 19 iunie 2012, o intalnire cu prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

 

Delegatia parlamentara irakiana, condusa de dl. Mansour Abdulrazaq al Tameemi si reprezentand Comisia pentru Regiuni si Governorate din cadrul Parlamentului de la Bagdad  si prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

In cadrul intalnirii prof.dr.Anton Caragea si-a exprimat bucuria de a vedea ca institutia parlamentului irakian ocupa un loc tot mai important in viata politica a tarii si in relatiile internationale.

Drumul Irakului spre democratie trece prin constituirea unui parlament puternic, a apreciat prof.dr.Anton Caragea.

Acesta a salutat prezenta in Romania a unei delegatii numeroase reprezentand provincii importante printre care Basra, Kirkuk , Diwala si capitala tarii : Bagdad etc.

Delegatia irakiana a prezentat principalele evolutii din Irak, stabilizarea tarii si a marcat dorinta de a reincepe traditionala cooperare economica dintre Romania si Irak. Au fost prezentate proiecte concrete de cooperare  bilaterala si s-a facut o prezentare deschisa a realitatilor din cele doua tari.

Dialogul romano-irakian, purtat sub auspiciile ambasadorului Irakului in Bucuresti : E.S. MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI, a fost extrem de fructuos si delegatia parlamentara irakiana a aratat ca apreciaza gestul prietenesc Romaniei de a-l declara pe ambasadorul Irakului drept Cel Mai Bun Ambasador pentru anul 2011.

La discutii a participat, la invitatia prof.dr.Anton Caragea si deputatul Catalin Nechifor, din partea  Comisiei de Buget, Finante si Banci a Parlamentului Romaniei.

Advertisements

June 25, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Diplomacy, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Islam, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Orient, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, Universitati | , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: