Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

ROMANIA-IORDANIA: NOI OPORTUNITATI DE COOPERARE

In data de 19 iunie 2012 a avut loc intrevederea protocolara,  de prezentare, intre prof.dr.Anton Caragea , Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si domnul Qabba`ah Munther ,  Ambasador al Regatului Hashemit al Iordaniei in Romania.

Prof.dr.Anton Caragea , Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si domnul Qabba`ah Munther ,  Ambasador al Regatului Hashemit al Iordaniei in Romania

Prof.dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale,  cu ocazia inceperii mandatului domnului Qabba`ah Munther ,  apreciind ca intre Romania si Iordania exista o lunga istorie de cooperare economica si politica, o  larga arie de interese comune si o puternica comunitate mixta romano-iordaniana, menita a garanta o buna intelegere intre cele doua tari.

Relatia intre Romania si Iordania are posibilitatea de a fi un exemplu, pentru construirea unei zone de schimburi culturale si economice intre Romania si Orientul Mijlociu.

Exista acum momentul propice pentru reluarea dialogului bilateral si ridicarea lui la nivelul asteptarilor celor doua popoare a apreciat prof.dr.Anton Caragea , deoarece exista atat vointa politica bilaterala cat si cadrul economic si legislativ necesar acestei dezvoltari.

Excelenta Sa  Domnul Qabba`ah Munther a apreciat incurajarile venite din partea Prof.dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea iordaniana este similara : Romania trebuie sa isi preia economic, cultural si politic locul privilegiat in relatia cu Iordania . Totodata ambasadorul Qabba`ah Munther a apreciat dezvoltarea extraordinara a Romaniei din ultimii 17 ani facand o comparatie cu perioada anilor 1990 cand a mai ocupat un post diplomatic in Romania.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale dintre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Principalele teme au vizat dezvoltarea cooperarii turistice bilaterale, mai buna exploatare a potentialului turistic iordanian, organizarea de calatorii de informare pentru presa si principalii operatori turistici interesati de explorarea  posibilitatilor oferite de industria turistica din Iordania si relansarea schimburilor culturale bilaterale.

Dialogul a pus bazele  unei mandat de succes pentru dezvoltarea relatiei intre Romania si Iordania si promite relansarea unei directii de actiune diplomatica si economica a Romaniei .

June 25, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Islam, Orient, Piata imobiliara, Politica externa a Romaniei, Relatii Internationale, Turism, United Nations Global Compact, Universitati | , , , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: