Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

RELATIA ISTORICA DINTRE ROMANIA-VENEZUELA-IN CENTRUL UNUI SEMINAR ORGANIZAT LA BUCURESTI

In data de 21 aprilie 2012 la Resedinta Ambasadei Republicii Bolivariene a Venezuelei  la Bucuresti a avut loc  aniversarea a 228 de ani de la nasterea marelui erou si patriot al Americii Latine si al Venezuelei: Simon Bolivar.

D-na  Z. Coromoto Prieto de Rodriguez-   Insarcinata cu Afaceri a Republicii Bolivarienea Venezuelei in Romania a organizat o dezbatere academica despre personalitatea lui Simon Bolivar

In prezenta unor membri ai Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, comunitatea academica a Romaniei sub conducerea prof.dr.Anton Caragea si a Excelentei Sale D-na  Z. Coromoto Prieto de Rodriguez-   Insarcinata cu Afaceri a Republicii Bolivariene a Venezuelei in Romania a organizat o dezbatere academica despre personalitatea marelui om de stat.

In deschiderea lucrarilor E.S. D-na. Z. Coromoto Prieto de Rodriguez a apreciat ca ideile lui Simon Bolivar traiesc inca in Venezuela, dar si in intreaga America Latina si pot deveni un motor al actiunii de independenta pentru lumea intreaga, asa cum au fost si in secolul al-XIX-lea.

La randul sau prof.dr. Anton Caragea a considerat ca suita de remarcabile evenimente organizate de Ambasada Venezuelei sub conducerea doamnei Z. Coromoto Prieto de Rodriguez  a permis publicului roman sa reia contactul cu marea opera a unui om ce reprezinta nu doar valorile Venezuelei sau ale Americii Latine, dar si valorile umanitatii.

Lupta de ieri a lui Bolivar si lupta de astazi a unor  mari personalitati precum Hugo Chavez este o lupta dedicata construirii unei societati mai bune, mai drepte, ce trebuie sa nu uite un ideal fundamental al oricarei societati, anume ca la baza progresului nu sta capitalul sau valoarea banilor ci valoarea oamenilor  si fericirea lor.

Cautarea fericirii, un concept drag secolului al XIX- lea, trebuie sa redevina un concept politic important si exact aceasta este lectia pe care Venezuela bolivariana de astazi ne-o ofera.

E.S. D-na. Z. Coromoto Prieto de Rodriguez   a oferit in semn de apreciere prof.dr.Anton Caragea un tablou al marelui lider al independentei Venezuelei si al Americii Latine-Simon Bolivar.

La finalul intrevederii E.S. D-na. Z. Coromoto Prieto de Rodriguez   a oferit prof.dr.Anton Caragea un tablou al marelui lider al independentei Venezuelei si al Americii Latine-Simon Bolivar, in semn de apreciere pentru sprijinul oferit de a lungul anilor de prof. Dr. Anton Caragea in dezvoltarea relatiilor intre poporul venezuelean si cel roman.

Multumind pentru gestul inimos, prof.dr.Anton Caragea a declarat ca va continua aceste eforturi, deoarece Venezuela este astazi patria celui mai indraznet si interesant experiment politic si economic al secolului XXI. Proces politic cu radacini istorice adanci in gandirea lui Simon Bolivar.

Intrevederea s-a incheiat cu un dejun oferit de Ambasada Republicii Bolivariene a Venezuelei pentru prietenii romani ai mostenirii universaliste a lui Simon Bolivar.

April 23, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Educatie, Hugo Chavez, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, News, Politica externa a Romaniei, Turism, Venezuela | , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: