Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

INDEPENDENTA VENEZUELEI SARBATORITA CU FAST LA BUCURESTI

In data de 19 aprilie 2012, in organizarea Ambasadei Republicii Bolivariene a Venezuelei la Bucuresti,  a avut loc aniversarea a 213 ani de la proclamarea independentei Venezuelei.

La aniversare au luat parte reprezentanti ai mediului academic si o delegatie oficiala a Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica condusa de prof.dr.Anton Caragea.

D-na Z. Coromoto Prieto de Rodriguez-Insarcinatul cu Afaceri al Venezuelei vorbind despre semnificatia Declaratiei de Independenta a Venezuelei din 19 aprilie 1810

In cadrul manifestarilor  Excelenta Sa D-na Z. Coromoto Prieto de Rodriguez  a tinut un impresionant discurs amintind de circumstantele istorice ale declaratiei de independenta a Venezuelei. Discursul a marcat personalitatea istorica a liderului revolutiei latino-americane, marele erou Simon Bolivar.

Revolutia condusa de Simion Bolivar a pus bazele nu doar ale independentei natiunilor latino-americane, dar a pus si bazele unui nou echilibru geopolitic in secolul al XIX-lea, in care America de Sud eliberata de sub dominatia coloniala a inceput un lung drum spre afirmare mondiala.

Astazi Venezuela imbratiseaza in continuare idealurile sadite de Simon Bolivar, in urma cu 200 de ani, idealuri de unitate latino-americane , de reforma sociala si de construire a unui nou om:  dedicat luptei pentru independenta si bunastarea popoarelor.

Venezuela de astazi, sub conducerea unui demn urmas  al lui Simon Bolivar, Presedintele Hugo Chavez Frias este nu doar in nume o republica bolivariana, adica ghidata de maretele idei ale lui Simon Bolivar , dar si in realitate o tara ce lupta pentru unitatea latino-americana si pentru drepturile omului: adica o tara ce continua idealurile lui Simon Bolivar.

Profesor Dr.Anton Caragea adreseaza salutul sau participantilor la celebrarea independentei Venezuelei.

Prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  a adresat salutul partii romane cu aceasta deosebita ocazie.

In discursul sau el a subliniat ca aniversarea independentei Venezuelei este o sarbatoare si pentru poporul roman, deoarece inca din urma cu 200 de ani intelectualitatea romanesca urmarea cu asiduitate proiectele marete ale lui Simon Bolivar si vedea in lupta de eliberare a popoarelor latino-americane un exemplu pentru propria eliberare de sub jugul marilor puteri.

Venezuela de astazi continua marele si ambitiosul program de reforme initiat de Simon Bolivar. Precum odinioara, marea miscare ce a dus la eliberarea intregii Americi de Sud a inceput prin anuntul de la Caracas al independentei, tot asa programul de reforme lansat astazi de Presedintele Hugo Chavez anunta pentru intregul continent american un nou timp al libertatii si al drepturilor umane.

In plus Venezuela de astazi intelege ca a doua parte a marelui plan al lui Bolivar si anume unitatea Americii de Sud, ramane inca un punct de indeplinit al testamentului marelui erou.

Aplauze furtunoase pentru D-na Z. Coromoto Prieto de Rodriguez-Insarcinatul cu Afaceri al Venezuelei

In aplauzele asistentei, prof.dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  a adresat felicitarile sale D-nei Z. Coromoto Prieto de Rodriguez  Insarcinat cu Afaceri al Venezuelei, pentru organizarea ireprosabila a unui moment deosebit ce ii aduce alaturi pe romani de poporul venezuelean.

D-na Z. Coromoto Prieto de Rodriguez-Insarcinatul cu Afaceri al Venezuelei si Prof.dr. Anton Caragea-directorul IRICE depun o coroana de flori la Monumentul lui Simon Bolivar 

Manifestarile dedicate aniversarii independentei Venezuelei sau incheiat cu depunerea de coroane de flori la monumentul dedicat marelui Simon Bolivar si aflat in inima orasului Bucuresti.

Advertisements

April 23, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Hugo Chavez, Venezuela | , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: