Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

O STRADA DIN BUCURESTI PRIMESTE NUMELE CAPITALEI KAZAHSTANULUI- ASTANA

In data de 13 aprilie 2012 a avut loc, la Primaria Sectorului 2, intalnirea oficiala intre Excelenta Sa Talgat Kaliyev-Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania, Prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Primarul Sectorului 2 al Capitalei dl. Nicolae Ontanu.

Intalnirea oficiala intre Excelenta Sa Talgat Kaliyev-Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania, Prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si Primarul Sectorului 2 al Capitalei dl. Nicolae Ontanu

Intalnirea a fost prilejuita de decizia de a acorda unei strazi din Bucuresti numele capitalei Kazahstanului-Astana, cu ocazia Expozitiei ASTANA-CAPITALA VIITORULUI.

In cadrul dialogului au fost atinse teme de interes comun precum : dezvoltarea relatiilor economice bilaterale, schimbul de delegatii la nivel local, intarirea dialogului la nivelul administratiilor locale si au fost explorate posibilitatile de investitii in planul Sectorului 2.

Primarul Sectorului 2-Dl. Nicolae Ontanu a ilustrat prin exemple concrete importanta sectorului condus de domnia sa, ca o insula a stabilitatii si dezvoltarii economice in Romania, aflata in criza economica profunda.

Ca atare Sectorul 2 este considerat in evaluarile internationale drept cel mai interesant si atractiv pentru investitiile straine .

Excelenta Sa Talgat Kaliyev-Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania a exprimat dorinta sa de a dezvolta relatia intre Romania si Kazahstan si Sectorul 2 estimand ca acesta va fi o tinta prioritara pentru investitiile din Kazahstan.

Excelenta Sa Talgat Kaliyev – Insarcinatul cu Afaceri al Republicii Kazahstan primeste Medalia Sectorului 2 

Totodata dl. Talgat Kaliyev l-a invitat in mod oficial pe Primarul Sectorului 2 dl. Nicolae Ontanu la inaugurarea Expozitiei : ASTANA-CAPITALA VIITORULUI,  in data de 24 februarie pentru a vedea frumusetea deosebita a maretei capitale a Kazahstanului, capitala a viitorului si gazda a EXPO2017.

Totodata   dl. Talgat Kaliyev l-a felicitat pe edilul Nicolae Ontanu pentru profesionalismul sau si munca dedicata in folosul cetatenilor urbei si sectorului si pentru rezultatele sale remarcabile.

La randul sau prof.dr.Anton Caragea, a aratat ca relatia strategica dintre Romania si Kazahstan  isi arata din nou valoarea : organizarea expozitiei ASTANA-CAPITALA VIITORULUI la Bucuresti, denumirea unei strazi din capitala Romaniei cu numele orasului Astana si atmosfera prieteneasca cu care reprezentantul Kazahstanului este intampinat la fiecare intalnire, toate arata ca intre cele doua tari se construieste o relatie frateasca de maxima importanta.

Profesor Dr. Anton Caragea primeste Medalia Sectorului 2 

La finalul intrevederii Primarul Sectorului 2 domnul Nicolae Ontanu  i-a decorat pe Excelenta Sa Talgat Kaliyev-Insarcinatul cu Afaceri al Kazahstanului in Romania si pe  Prof.dr.Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  cu cea mai inalta medalie a municipalitatii.

April 19, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Kazahstan, Kazakstan, Mass media, News, Nursultan Nazarbayev, Open Letter, Orient, Politica externa a Romaniei, Turism, Universitati | , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: