Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG INTRE PROF.DR. ANTON CARAGEA SI AMBASADOR OLEG S. MALGINOV

In data de 15 Martie 2012 a avut loc intrevederea protocolara, de prezentare, intre Prof.dr.Anton Caragea , Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si Excelenta Sa Oleg S. Malginov,  Ambasador al Federatiei Ruse in Romania.

Prof.dr.Anton Caragea si Excelenta Sa Oleg S. Malginov,  Ambasador al Federatiei Ruse in Romania

Prof.dr.Anton Caragea a prezentat felicitarile sale,  cu ocazia inceperii mandatului domnului Oleg S. Malginov,  apreciind ca intre Romania si Rusia exista o lunga istorie de cooperare economica si politica si o  larga arie de interese comune, menite a garanta o buna intelegere intre cele doua tari.

Daca, in ultimii 20 de ani,din varii motive,  dialogul bilateral a stagnat, acum exista momentul propice pentru reluarea acestuia si ridicarea lui la nivelul asteptarilor celor doua popoare, deoarece exista atat vointa politica bilaterala cat si cadrul economic necesar acestei dezvoltari.

Excelenta Sa  Domnul Oleg S. Malginov a apreciat incurajarile venite din partea Prof.dr.Anton Caragea  si a apreciat ca viziunea din partea Federatiei Ruse este similara : Romania trebuie sa redevina economic, cultural si politic un partener in regiune .

Dialogul a continuat cu deschidere de ambele parti pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice, politice si culturale dintre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Dialogul a pus bazele  unei mandat de succes pentru dezvoltarea relatiei cu  Federatia Rusa.

Advertisements

March 28, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Diplomatie, Eastern Europe, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Mass media, News, Relatii Internationale, Russia, Siria, Turism, Universitati | , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: