Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

AMBASADORUL IRAKULUI VOTAT CEL MAI BUN AMBASADOR PENTRU 2011

 In data de 12 martie 2012 a avut loc sendinta publica a Board-ului Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, in prezenta Excelentei Sale MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI -Ambasadorul Irakului.

Sedinta Publica a Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica in prezenta unui invitat special Ambasadorul Irakului- MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI

 Prof.dr.Anton Caragea a deschis sedinta mentionand importanta anului 2012 pentru relatia Romania-Irak.

In acest an, a mentionat prof.dr.Anton Caragea, se marcheza 90 de ani de relatii politice intre Romania si Irak ,  25 de ani de la ultima conferinta publica dedicata Irakului ( conferinta ce a avut loc in 1987) si implinirea a 30 de ani de la varful relatiilor economice bilaterale, anul 1982, cand volumul comertului bilateral a depasit suma de 386 de milioane de dolari ( peste 800 de milioane de dolari la cursul actual) dand un semnal al viabilitatii relatiei economice bilaterale.

Anul 2012 incepe sub auspicii favorabile pentru relatia bilaterala, a declarat prof.dr.Anton Caragea,  cel mai important moment fiind tocmai reluarea in acest an a sirului de conferinte, prezentand adevarata imagine a Irakului pentru publicul academic din Romania, la initiativa Ambasadei Irakului, acesta fiind un nou moment important in relatia bilaterala.

Prin aplauze cei prezenti isi exprima aprecierea pentru Ambasadorul Irakului- CEL MAI BUN AMBASADOR IN 2011

Cu ocazie acestei sedinte publice, la propunerea prof.dr.Anton Caragea , in unanimitate, cei prezenti au decis sa il voteze pe Excelenta Sa MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI -Ambasadorul Irakului drept cel mai bun a ambasador aflat la post in Romania pentru anul 2011, ca urmare a actiunilor derulate in anul trecut precum : vizita de succes a ministrului afacerilor externe al Irakului si pregatirea vizitei de stat a Presedintelui Irakului in 2012.

Excelenta Sa MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI -Ambasadorul Irakului a multumit profesorului Anton Caragea pentru amabilitatea de a-l invita sa participe la sedinta publica a  Board-ului Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica si totodata s-a aratat miscat de inalta apreciere pe care comunitatea academica din Romania o acorda activitatii sale si prin extensie Irakului.

Relatia Romania-Irak este o relatie matura, a doua tari democratice, libere, ce se regasesc intr-o noua lume a cooperarii si care are toate sansele sa cunoasca o evolutie ascendenta rapida .

Cresterea economica , colaborarea intre agentii economici din Romania si Irak , pregatirea pentru o Conferinta Economica Romania-Irak in acest an si pregatirea vizitei Presedintelui Irakului, sunt toate momente importante , iar prezentarea publica in cadrul Conferintei IRAK : TRECUT SI PREZENT a realitatilor Irakului de astazi nu poate decat sa fie o noua realizare, a subliniat Excelenta Sa MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI .

Excelenta Sa Ambasadorul MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI ofera prof.dr.Anton Caragea trei picturi irakiene pentru eforturile constante in directia imbunatatirii relatiei bilaterale.

Totodata, in semn de multumire pentru activitatea desfasurata in directia colaborarii bilaterale,  Excelenta Sa Ambasadorul MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI a oferit prof.dr. Anton Caragea trei picturi irakiene pentru ca imaginea frumusetilor Irakului sa fie intotdeauna alaturi de el.

La finalul intrunirii Excelenta Sa MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI a primit felicitarile publice ale celor prezenti pentru gestul sau generos si pentru recunoasterea stralucita a meritelor sale ca CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2011 si a intretinut un dialog activ cu membrii   Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica.

Excelenta Sa Ambasadorul MOHAMMED SAEED AL SHAKARCHI- primeste Certificatul pentru CEL MAI BUN AMBASADOR AL ANULUI 2011

March 14, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Comunitatea Musulmana din Romania, Diplomatie, Economia Romaniei, Educatie, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, Islam, Mass media, Ministerul Afacerilor Externe, Orient, Oriental Art, Relatii Internationale, Tourism, Turism, Universitati | , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: