Centrul Diplomatic/Diplomatic Center

Centrul de Studii Politice si Diplomatie/ Center for Political Science and Diplomacy

DIALOG INTRE PROF.DR. ANTON CARAGEA SI AMBASADOR MARTA FAJARDO PALET

In data de 13 Februarie 2012 a avut loc o intrevedere amicala si de cooperare  intre prof.dr.Anton Caragea , Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica  si Excelenta Sa Marta  Fajardo Palet – Ambasador al Republicii Cuba in Romania.

Excelenta Sa Ambasadoarea Marta Fajardo Palet si Prof.Dr. Anton Caragea

Prof.dr.Anton Caragea si-a exprimat sentimentele de prietenie si a subliniat interesul cu care Romania a urmarit recentele evolutii din Cuba, incluzand consolidarea dezvoltarii economice a Cubei si crearea unei perfecte unitati de sentimente si actiune intre popor si guvernul cubanez. Traditia revolutionara cubaneza continua sub supervizarea Comandantului Fidel Castro si a Presedintelui Raul Castro si este urmarita cu simpatie si interes in Romania, a subliniat prof.dr.Anton Caragea .

Excelenta Sa, D-na Ambasador Marta  Fajardo Palet, a prezentat cele mai noi evolutii in relatia bilaterala precum : deschiderea Camerei de Comert Romania-Cuba, dezvoltarea relatiilor culturale si construirea de noi punti de dialog intre Romania si Cuba.

Partile au apreciat ca intre Romania si Cuba exista o larga arie de interese comune menite a garanta o buna intelegere intre doua tari. Relatia intre Romania si Cuba  trebuie sa fie un exemplu pentru relatia intre Romania si America Latina.

Daca in ultimii ani dialogul cu zona Americii Latine nu a fost satisfacator , acum exista momentul propice pentru reluarea acestuia si dezvoltarea lui.

Dialogul a continuat pe teme concrete, de analiza a relatiilor economice , politice si culturale intre cele doua tari si a metodelor practice de dezvoltare a acestora in viitor.

Dialogul Romania-Cuba. Un dialog al prieteniei. 

Totodata a fost discutata si aniversarea in acest an ( 2012) a 85 de ani de relatii diplomatice si marcarea anul trecut ( 2011) a 50 de ani de relatii diplomatice la nivel de ambasada intre Romania si Cuba.

Dialogul de succes promite relansarea unei directii de actiune diplomatica a Romaniei spre zona Americii Latine.

Advertisements

February 21, 2012 - Posted by | Blackseanews Agency, Communism, Diplomatie, Economia Romaniei, Economy, Educatie, Institute of International Relations and Economic Cooperation, Institutul de Relatii Internationale si Cooperare Economica, International Relation, Latin America, Mass media, Relatii Internationale, Tourism, Travel, Turism, Universitati | , , , , , , , , , , , , ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: